Deense bondscoach: "Onze droom om tegen gastland te spelen"

6 augustus 2017, 10:15

Denemarken hoopt in de EK-finale tegen de Oranje-vrouwen op de vorm van de kwartfinale tegen Duitsland. De Scandinaviërs stuntten een week geleden door topfavoriet Duitsland uit te schakelen. Daar put bondscoach Nils Nielsen vertrouwen uit.

Dat Denemarken Duitsland klopte, was voor Nielsen geen verrassing. "Met onze speelstijl kunnen we de topteams verslaan", zegt Nielsen tegen de NOS. "Ook Nederland. Maar dan moeten we wel onze dag hebben. Die hadden we tegen Duitsland en die proberen we in de finale weer te vinden." Denemarken en Nederland trappen zondagmiddag om 17.00 uur in een uitverkochte Grolsch Veste. "Het is een wedstrijd die veel aandacht krijgt, met veel toeschouwers. Eigenlijk was het ook onze droom om hier tegen het gastland te spelen."

Nielsen vervolgt: "We genieten erg van de manier waarop Nederland speelt. Hun speelstijl spreekt erg aan in Denemarken. Wij proberen ook zo te spelen, maar we hebben er niet echt de speelsters voor. Er zijn bepaalde punten waarop we Nederland pijn kunnen doen. Maar er zijn ook punten waar wij moeten uitkijken, omdat Nederland ons anders te grazen neemt."

De bondscoach van de Denen vindt het verdiend dat Oranje in de finale staat. "Ze hebben heel goed gespeeld. Maar ze moeten één ding van ons weten: we hebben veel blessures en tegenslagen gehad in de kwalificatie. En ook op het EK zelf. Maar we zijn er nog steeds. Dus we zijn gevaarlijk. Als ze ons één vinger geven, nemen we de hele hand."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen