FA start in 2018/19 met vrouwencompetitie voor profs

27 september 2017, 16:56

De FA heeft woensdag een vrouwencompetitie voor fullprofs aangekondigd. Vanaf komend seizoen zal er in Engeland een topdivisie met veertien teams zijn, waarin alle speelsters een contract hebben van minimaal zestien uur per week (exclusief de speeldagen). 

"Door een topsportomgeving te creëren zullen we meer speelsters en betere speelsters voortbrengen", zo vertelt Katie Brazer, die zich binnen de FA bezighoudt met het herinrichting van de voetbalpiramide voor vrouwen. "Bovendien zal de interesse en spanning in de competitie toenemen en zal de competitie meer fans trekken, wat ook weer goed is voor de de commerciële waarde van de clubs."

Veel speelsters van de succesvolle Oranje Leeuwinnen zullen hiervan gaan profiteren. Zo spelen Sari van Veenendaal, Danielle van de Donk, Dominique Janssen en Vivianne Miedema (foto) bij Arsenal. Daarnaast verdedigt Danique Kerkdijk de kleuren van Bristol City en Marthe Munsterman die van Everton.

Direct onder de topcompetitie van veertien teams, wordt er nog een league uit de grond gestampt. Daarin zullen twaalf clubs acteren. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen