Geen Sneijder, Van Persie en Huntelaar bij Oranje

29 september 2017, 12:13   Bijgewerkt: 30 september 2017, 13:21

Wesley Sneijder, Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar behoren niet tot de Oranje-selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland (7 oktober, uit) en Zweden (10 oktober, thuis). Ryan Babel en Jürgen Locadia zitten wel bij de 24-koppige selectie, Stefan de Vrij, Quincy Promes en Bruno Martins Indi ontbreken vanwege blessures.

Sneijder, Huntelaar en Van Persie behoorden wel tot de voorselectie van bondscoach Dick Advocaat. Sneijder is bij OGC Nice na een blessure nog niet verzekerd van speeltijd en daarom heeft de keuzeheer van het Nederlands elftal hem gepasseerd voor de komende interlands. Van Persie liep in de vorige interlandperiode een knieblessure op en kwam nadien niet meer in actie. Huntelaar scoorde dit Eredivisie-seizoen drie keer in zes duels, maar voldoende voor een definitieve uitverkiezing voor Nederland was dat niet.

Babel speelde in totaal 42 interlands voor Oranje, maar de laatste dateert van november 2011. In dienst van Besiktas is de aanvaller opgebloeid. Hij maakte dit seizoen al vijf doelpunten, waarvan twee in de Champions League. Locadia zat vorig jaar al eens bij de selectie, maar wacht nog op zijn debuut.

Met alleen nog de wedstrijden tegen Wit-Rusland en Zweden te gaan, staat Oranje derde in de groep in de WK-voorronde. Het heeft dertien punten. Frankrijk leidt met zeventien punten, gevolgd door Zweden (zestien). Nummer vier Bulgarije heeft met twaalf punten ook nog kans op plaatsing voor het WK 2018 in Rusland. Het doelverschil tussen Nederland en Zweden is +6 in Zweeds voordeel.

Selectie Oranje

Doel: Jasper Cillessen (FC Barcelona), Maarten Stekelenburg (Everton), Jeroen Zoet (PSV)

Verdediging: Nathan Aké (AFC Bournemouth), Daley Blind (Manchester United), Wesley Hoedt (Southampton), Daryl Janmaat (Watford), Matthijs de Ligt (Ajax), Karim Rekik (Hertha BSC), Kenny Tete (Olympique Lyon), Joël Veltman (Ajax)

Middenveld: Donny van de Beek (Ajax), Marco van Ginkel (PSV), Davy Klaassen (Everton), Davy Pröpper (Brighton), Kevin Strootman (AS Roma), Tonny Vilhena (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Liverpool)

Aanval: Ryan Babel (Besiktas), Memphis Depay (Olympique Lyon), Bas Dost (Sporting Portugal), Vincent Janssen (Fenerbahçe), Jürgen Locadia (PSV), Arjen Robben (Bayern München)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen