Cillessen vindt een vaste keeper voor Oranje het beste

5 oktober 2017, 09:39

Jasper Cillessen vindt dat de keeperspositie in het Nederland ingevuld zou moeten worden door één vaste doelman. "Iedereen is gebaat bij duidelijkheid", vertelt hij. "Maar dat geldt in feite voor elke positie in het elftal."

Tegenover De Telegraaf gaat hij in op de stelling 'Een vaste doelman bij Oranje is goed voor die keeper en dus voor het Nederlands elftal'. De voormalig Ajacied is het daar mee eens. "Op dit moment is er geen duidelijkheid en dat is minder. Maar het is aan de bondscoach. Dit houdt in elk geval iedereen scherp."

In de redenering dat er één vaste doelverdediger komt, zou de Barça-keeper in de basis staan tegen Wit-Rusland. De interlands daarvoor speelde hij immers ook. "Het klopt dat ik na 1 augustus geen wedstrijd voor mijn club heb gespeeld. Maar wel twee interlands en die gingen verdienstelijk. Daarnaast train ik elke dag op het allerhoogste niveau. Ik heb een goed gevoel aan Frankrijk-uit en Bulgarije-thuis overgehouden. Als ik niet speel, ben ik wel benieuwd naar de uitleg van de bondscoach en de keeperstrainer."

Cillessen kwam tot dusver tot 34 interlands voor Oranje. Deze WK-kwalificatiereeks kwamen namens Oranje al drie keepers in actie: Jeroen Zoet, Maarten Stekelenburg en dus Cillessen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen