Stevens: "In Nederland wordt te weinig en te licht getraind"

7 oktober 2017, 14:10

Dat Nederland zowel met de Eredivisie als de nationale ploeg aan het afglijden is in Europa, heeft volgens Huub Stevens ook te maken met de manier van trainen. De ervaren trainer vindt dat er harder en meer getraind zou moeten worden.

In gesprek met de NOS laat de 63-jarige coach zijn licht schijnen over de huidige staat van het Nederlands elftal. "Die Hollandse School, dat is allemaal leuk en aardig hoor. Uitgaan van balbezit en dat soort dingen. We zijn daarin doorgeschoten. Het huidige Oranje heeft onvoldoende kwaliteit om het 4-3-3-systeem goed in te vullen. Het gaat erom wáár je op het veld balbezit hebt of balverlies lijdt. Daar moet je op inspelen", vindt Stevens.

Er breken spannende dagen aan voor Oranje, maar de Limburger heeft de hoop al opgegeven. "We gaan ons niet meer kwalificeren voor het WK. Op Arjen Robben na hebben we niemand die bij een Europese topclub actief is. Dat is te weinig. Het is natuurlijk ontzettend jammer, vooral voor de trouwe fans. Louis van Gaal heeft het drie jaar terug fantastisch gedaan in Brazilië. Wel verdoezelde hij toen onze tekortkomingen."

De manier van trainen aanpassen zou volgens Stevens een goede zaak zijn. "In Nederland wordt over de gehele linie te weinig en te licht getraind. Lees al die interviews met eredivisiespelers die naar het buitenland zijn vertrokken maar eens na. Elke keer hebben ze het over de toegenomen trainingsintensiteit. Dat was in mijn tijd al zo en nu nog, kijk naar Jetro Willems bij Eintracht Frankfurt. Het is toch ongelooflijk dat we dat nog steeds niet doorhebben? We hebben toch een achterstand in te halen? Nou, dan moet je ook keihard werken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen