Viergever krijgt voorwaardelijke straf voor kakkerlakken-incident

30 oktober 2017, 15:59

Nick Viergever heeft een schorsing van één wedstrijd voorwaardelijk gekregen, voor het beledigende liedje dat hij zong over concurrent Feyenoord na De Klassieker (1-4). De verdediger liet zich in een Amsterdams café kwetsend uit over de rivaal: "Het zijn maar kutkakkerlakken." Viergever is akkoord met de straf.

"Volgens de aanklager schaadt Viergever met zijn uitlatingen – die uitlekten op social media - de belangen van het voetbal en de voetbalsport in het algemeen. Een profvoetballer moet zich er van bewust zijn dat dergelijke uitlatingen gefilmd kunnen worden en in de media verspreid kunnen worden. Tevens dient een speler zich hiervan te distantiëren", aldus de KNVB in een statement op haar website. Na het incident toonde Viergever al spijt. 

De straf, één wedstrijd die ook nog eens voorwaardelijk is, valt relatief laag uit. Volgens de voetbalbond waren er naast het het barpersoneel alleen Ajax-spelers aanwezig in het desbetreffende café. Viergever kon zich er derhalve 'niet van bewust zijn dat dit gefilmd kon worden'. Dit wordt als een verzachtende omstandigheid gezien.

In 2010 beging Jan Vertonghen dezelfde fout. Na de bekerwinst liet hij zich tijdens de huldiging in dezelfde termen als Viergever uit over rivaal Feyenoord. Ook hij bood destijds zijn excuses aan. Desondanks kreeg hij drie duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk. Die straf was zwaarder omdat hij zijn fout in het openbaar beging.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen