NAC beperkt financieel verlies tot een half miljoen

31 oktober 2017, 07:45

NAC Breda heeft over het voorbije seizoen beperkt verlies geleden. De promovendus boekte negatief netto resultaat van een half miljoen euro. NAC tekent daarbij aan dat de begroting daarmee met 0,7 miljoen euro is overtroffen.

In een verklaring laat NAC weten dat het verlies beperkt is gebleven door onder andere de transfers van Nemanja Gudelj naar Tianjin Teda en Cyriel Dessers naar FC Utrecht. De opbrengsten uit wedstrijdbaten en sponsoring daalden, maar niet dusdanig zoals vooraf begroot. Tegelijkertijd liet NAC de personeelskosten ook dalen.

Het eigen vermogen van NAC bedraagt 0,6 miljoen euro. Omdat de Parel van het Zuiden weer in de Eredivisie speelt, verwacht de club financieel herstel. Wanneer de Bredanaars zich de komende jaren weten te handhaven, denkt NAC op den duur een positief eigen vermogen te kunnen realiseren.

"De promotie naar de Eredivisie was voor iedereen die NAC een warm hart toedraagt een beloning voor de onvoorwaardelijke steun en het harde werken van de afgelopen jaren", zegt algemeen directeur Justin Goetzee op de website van NAC. "Ondanks dat wij wisten dat het in ons tweede jaar in de Jupiler League schier onmogelijk was om voor de vijfde keer op rij positieve cijfers te presenteren, blijft een negatief resultaat altijd vervelend."

Goetzee vervolgt: "Dat we met minimale middelen een maximaal resultaat hebben behaald en het verlies daarbij beperkt is gebleven, is toch een compliment waard aan iedereen die daaraan heeft bijgedragen. Waar het in de Jupiler League niet mogelijk was om inkomsten en bedrijfslasten in balans te brengen, kunnen we met de promotie naar de Eredivisie weer werken aan het financiële herstel dat we voor de degradatie hadden ingezet. Dat het kostenbewustzijn na twee jaar Jupiler League is toegenomen levert ons daarbij nu misschien zelfs wel een extra voordeel op."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen