Culina: "Hard spel is onze kracht"

5 juni 2006, 12:00

De Australische spelers hebben zich zondag niet populair gemaakt bij het Nederlands elftal. De Socceroos speelden vooral in de tweede helft bikkelhard en keken daarbij niet op een Nederlands ledemaat meer of minder. Dat kwam ze op felle kritiek te staan van Nederlandse spelers, maar PSV-aanvaller Jason Culina kan daar niet mee zitten.

"We hadden in de tweede helft een mannetje minder, dat betekent dat je harder moet gaan spelen om dat te compenseren", legt de Australiër uit tegen FCUpdate.nl. "Daar zijn we goed in. Wij Australiërs kunnen aardig voetballen, maar onze kracht is vooral dat we goed de beuk er in kunnen gooien. Dat hebben we gedaan, maar dat hoort er denk ik bij."

"We hebben in de tweede helft onze organisatie goed weten te behouden en Nederland had veel moeite om gevaarlijk te worden. Verder dan een paar schoten van afstand zijn ze eigenlijk niet gekomen", gaat de aanvaller verder. 

Hoe ver Australië kan komen op het WK, durft Culina niet te zeggen. De PSV'er wil voorlopig niet verder kijken dan de eerste ronde, waarin het speelt tegen Brazilië, Kroatië en Japan. "Ik weet eigenlijk niet wie onze belangrijkste rivaal zal worden voor de tweede plaats achter Brazilië. Kroatië en Japan zijn van een vergelijkbaar niveau, denk ik."

Voor Australië begint het toernooi om 12 juni, met een duel tegen Japan. "Hopelijk kunnen we dan in ieder geval beschikken over een complete selectie", zegt Culina. "Tim Cahill maakte tegen Nederland zijn rentree en ook Harry Kewell is weer bijna fit. Het ziet er dus goed uit. Hoe we precies zullen spelen, weet ik nog niet. Tegen Nederland speelde in vrij offensief, maar vorige week tegen Griekenland had ik een defensieve rol. We kunnen ons als team aanpassen aan de tegenstander, dat is ook één van onze sterke punten", aldus de PSV'er.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen