PSV zwijnt bij Excelsior wederom en dankt pechvogel Mattheij

26 november 2017, 16:28   Bijgewerkt: 26 november 2017, 16:35

Op moeizame wijze heeft PSV voor de negende keer op rij weten te winnen in de Eredivisie. Op bezoek bij Excelsior werd het 1-2. De Eindhovenaren kwamen voor rust op een 0-2 voorsprong, waarbij Excelsior-verdediger Jurgen Mattheij tweemaal een zeer ongelukkige rol speelde. Omdat PSV vergat de score uit te breiden, kon Excelsior na de aansluitingstreffer van Ryan Koolwijk nog hopen op de 2-2. Die viel via Nicolas Isimat-Mirin nog bijna in de blessuretijd, maar uiteindelijk kwamen de gasten met de schrik vrij.

Mattheij was een van de weinige steunpilaren die Excelsior nog over had voor deze wedstrijd. Luigi Bruins (hamstring), Jordy de Wijs (knie) en Hicham Faik (ziek) waren allen afwezig. Excelsior had zelfs maar zes wissels op de bank zitten, omdat ook nog een aantal andere spelers geblesseerd zijn. Mattheij, de afgelopen weken zeer belangrijk geweest voor Excelsior met goals en verdedigende acties, kreeg samen met zijn medespelers een zware middag tegen de koploper.

De verdediger werkte na twaalf minuten spelen een voorzet van Jürgen Locadia in eigen doel. Hij probeerde de aanstormende Luuk de Jong van de bal te houden en slaagde daar dus op ongelukkige wijze in. Bij de 0-2 was Mattheij ook betrokken: dit keer eindigde een vloeiende aanval van PSV over rechts bij Herving Lozano, die via de arme centrale verdediger raak schoot. Doordat de mandekker de bal beroerde, was keeper Ögmundur Kristinsson kansloos.

Met een comfortabele voorsprong zocht PSV de kleedkamers op, maar een stuk minder comfortabel was de tweede helft. Ryan Koolwijk maakte al vrij snel de 1-2, waarna het team van Phillip Cocu de kluts kwijt raakte. Stanley Elbers stuitte vrij snel daarna op Jeroen Zoet na geklungel van Schwaab en zag later net als Mike van Duinen een goed schot geblokt worden.

Dat Excelsior het nog zo spannend maakte, had ook te maken met een afgekeurde treffer van De Jong in de eerste minuut na de pauze. Hij werkte met de onderkant van zijn schouder, of de bovenkant van zijn arm, zoals scheidsrechter Jochem Kamphuis vond, de bal in het doel. Zo was het dus geen 0-3 na 53 minuten, maar 1-2.

Van de dominantie van PSV in de eerste helft was na de 1-2 weinig meer over. Het rommelde en was alleen dreigend via afstandsschoten. Excelsior had na de aansluitingstreffer nog ruim een half uur om de 2-2 te maken. Dichter bij dan een kopbal Mattheij kwam het niet, maar hij liet na om van schlemiel tot held uit te groeien. Even leek Nicolas Isimat-Mirin, vorige week nog de gevierde man in Zwolle, uit te groeien tot schlemiel. Hij passeerde bijna zijn eigen doelman Zoet. De keeper bracht redding en zo hield PSV de punten in de tas. In de tweede helft zwijnden de Eindhovenaren, maar zij blijven overeind. 

[photo,110439,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen