Op weg naar Eredivisie-revolutie: "Er is wel degelijk bereidheid"

30 november 2017, 07:49

In plaats van de kunstgrasdiscussie oplossen, willen de betrokkenen met een compleet pakket de Eredivisie grondig aanpakken. Dat meldt Eredivisie CV-directeur Jacco Swart in het Algemeen Dagblad. Een revolutie lijkt aanstaande. Maar voordat het zover is volgens eerst weer maanden van overleg.

De opgerichte 'Werkgroep Kunstgras' is alweer ophouden te bestaan. Na tal van overleggen bleek er te veel uiteenlopende belangen. "Toch hebben die sessies wel degelijk veel zin gehad", zegt Swart tegen het AD. "Er is wel degelijk een brede bereidheid om door te pakken, om dingen écht te gaan veranderen in het Nederlandse voetbal, óók bij het thema 'gelijke ondergrond'."

Swart vervolgt: "Dat clubs eigen, individuele belangen hebben, is evident. Door zaken nu in samenhang op te pakken, praten we over een totaalpakket: één grondig veranderingsplan. Niet alléén kunstgras aanpakken, maar ook alles wat daar direct en indirect aan raak."

Volgens Swart moeten we hierbij denken aan de opzet van de profcompetities. "Maar ook verdeling van televisiegeld, de bescherming en kwaliteit van de jeugdopleiding en het verbeteren van stadionbezoek voor de fans. Die balans is belangrijk. Over sommige onderdelen zijn we niet alleen met de Eredivisie in gesprek, maar ook met de KNVB en de CED, de Coöperatie Eerste Divisie."

Nog dit seizoen volgt een duidelijk plan van aanpak, verzekert Swart. "Wat gaan we concreet veranderen, welke thema's hebben prioriteit, en hoe schakelen we die verschillende onderdelen aan elkaar, zodat het grotere belang van het Nederlandse voetbal wordt gediend? De concrete invoering van maatregelen zullen we nog nader moeten bepalen, maar we kunnen niet blijven wachten, dat is wel helder."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen