Van de Looi wil derby winnen: "Punten, plaatsen en prestige"

7 december 2017, 14:58

Willem II won vorige week overtuigend van Heracles Almelo. Trainer Erwin van de Looi hoopt dat die zege een opwarmertje is geweest voor de belangrijke derby van vrijdagavond tegen rivaal NAC Breda. De hoofdtrainer van de Tilburgers beseft dat er meer op het spel staat dan de drie punten.

Willem II staat veertiende met veertien punten, NAC bezet met twaalf punten de de dertiende plaats. Bij winst doet Willem II dus uitstekende zaken op ranglijst, maar daar draait het vrijdag niet alleen om. "Punten, plaatsen en prestige, dat is wat er morgenavond op het spel staat", vat Van de Looi samen op de clubwebsite. "Voor supporters, spelers, staf en iedereen in en om de club is dit natuurlijk een speciale wedstrijd. Dat hoeven we niet onder stoelen of banken te schuiven."

Ondanks dat Willem II veel buitenlandse spelers in de selectie heeft, zijn de belangen duidelijk in de selectie. "De jongens praten er onderling over en iedereen begrijp dat bij elke club bepaalde wedstrijden net wat meer leven dan andere. Daarnaast hebben enkele spelers derby's gespeeld met hun vorige club. Het belang van deze wedstrijd is bekend bij de selectie. Het wordt een mooie wedstrijd morgenavond."

Bij Willem II zijn Jordens Peters, Etien Velikonja en Asumah Abubakar niet van de partij. Darryl Lachman is wegens griep een twijfelgeval.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen