Wijnaldum: "Bij Everton is het dé wedstrijd, voor ons een van dé"

9 december 2017, 10:45

Liverpool kent een prima periode. Sinds de oorwassing tegen Tottenham Hotspur won het zeven van haar negen officiële wedstrijden en de meeste werden bovendien met een groot verschil gewonnen. Georginio Wijnaldum hoopt met zijn ploeg die vorm door te kunnen trekken in de belangrijke stadsderby tegen Everton. 

"Voor hun is het dé wedstrijd van het van het seizoen voor ons is het een van de grote wedstrijden van het seizoen", zo legt de middenvelder uit aan The Daily Mail. Bij The Reds is Wijnaldum dit seizoen een stuk minder vaak aanvallend belangrijk dan vorig seizoen. Als verklaring daarvoor wijst hij naar de zogenaamde Fab Four: Philippe Coutinho, Sadio Mané, Roberto Firmino en Mohamed Salah. "Zij kunnen een ongelooflijk hoog niveau halen."

"Iedereen weet hoe goed ze zijn, wij moeten als team proberen te helpen zodat ze elke wedstrijd die wereldklasse ten toon kunnen spreiden", vervolgt Wijnaldum, die benadering van buitenaf richting het team soms wel lastig vindt. "Zij krijgen alle lof, maar als we een paar doelpunten tegenkrijgen worden we (de defensievere spelers, red.) overladen met kritiek. Maar dat blijft achterwege als we een wedstrijd niet scoren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen