Van den Brom: "Late overwinningen geen toeval"

24 december 2017, 00:11

AZ gaat met een lekker gevoel de winterstop in. De Alkmaarders bogen tegen sc Heerenveen een 0-1 achterstand in de slotfase nog om naar een 3-1 overwinning. Daardoor staat AZ stevig op de derde plek. John van den Brom liet weten trots te zijn op zijn selectie.

In de eerste zeventig minuten viel er niet bijzonder veel te beleven. "Voor een wedstrijd heb je twee ploegen nodig. Ik vond dat Heerenveen heel erg gegroepeerd inzakte. Daar hadden wij moeite mee. Tot overmaat van ramp kwamen we ook nog 0-1 achter. Toen waren we van slag", aldus Van den Brom in gesprek met NH Sport. De trainer had ook complimenten over voor zijn invallers. Fred Friday scoorde tweemaal. "Fred moet het doen met dit soort momenten. Er werd een beetje power in deze wedstrijd gevraagd. Daar zorgde Fred net zoals de andere wissels voor."

Voor AZ is het de tweede keer in een week tijd dat een achterstand laat wordt omgebogen. In de beker tegen Fortuna Sittard gingen de Alkmaarders van 2-1 achter naar een 2-4 zege. Volgens Van den Brom is dat geen toeval. "Je moet fysiek goed in orde zijn om dit te kunnen leveren. En verder het geduld, vertrouwen en de mentaliteit kunnen opbrengen. Geweldig, ik ben enorm trots op die gasten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen