Koopmeiners over 'Frenkie de Jong-rol', Jong Oranje en Londen

24 december 2017, 08:43   Bijgewerkt: 24 december 2017, 10:43

Beter goed gejat, dan slecht verzonnen. Dat moet AZ-trainer John van den Brom gedacht hebben in de rust tegen sc Heerenveen. Want een blessure van verdediger Stijn Wuytens zorgde ervoor dat de coach moest wisselen. Hij bracht Mats Seuntjens in en schoof middenvelder Teun Koopmeiners (deels noodgedwongen vanwege een gebrek aan centrumverdedigers op de bank) een linie achteruit. "Dan is het logisch dat je als middenvelder van nature meer inschuift", analyseerde het talent tegenover FCUpdate.nl.

Koopmeiners stond nog geen paar minuten op zijn nieuwe plek naast de Griek Pantelis Hatzidiakos of de bal lag al achter zijn keeper Marco Bizot. Heerenveen, dat de eerste helft een flinke bus had geparkeerd voor Warner Hahn, stond opeens op voorsprong. Uit het niets. "Maar in de heenwedstrijd (1-2) scoorden we ook tweemaal laat, dus we hadden zeker nog het vertrouwen dat het wel goed zou komen. We hadden controle in de wedstrijd en die 0-1 deed ons niet knappen", vertelde de middenvelder.

Langeler

Toch kwam het multifunctionele optreden van het doorgebroken AZ-talent niet ongelegen, want Jong Oranje-coach Art Langeler zat op de tribune in Alkmaar. Misschien wel om Koopmeiners eens in actie te zien? Lachend: "Guus (Til) en Thomas (Ouwejan) zitten bij de selectie, die zal hij wel willen zien spelen. Ik kijk met een schuin oog naar Jong Oranje, maar ben net de nieuwe cyclus met O-20 begonnen. Daar richt ik me op, net als op mijn prestaties bij AZ. Ik zit lekker in mijn ritme. Misschien ben ik in beeld voor Jong Oranje, maar ik zit er nog niet heel kort op."

Samen met Til en Ouwejan vormt hij de jonge garde van AZ, met wie hij hoopt in 2018 nog beter te presteren. Maar eerst wacht er de welverdiende rust van de winterstop: vakantie. De spelers van AZ gaven elkaar zaterdagavond na het duel een hand en wensten elkaar goede dagen toe. Het kerstreces voor de voetballers is begonnen. Ook Koopmeiners vliegt uit. "Lekker een paar dagen met mijn familie naar Londen." Even een potje op Boxing Day meepakken doet hij overigens niet. "Nee, lekker vrij zijn. Even géén voetbal."

Door: Nathan Sprey

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen