Reiziger: "De goal van Kluivert was een bevrijding"

24 december 2017, 17:56

Michael Reiziger won als interim-trainer van Ajax met 3-1 van Willem II. Hij was dan ook te spreken over zijn debuut. De trainer stelde dat Ajax een tegendoelpunt nodig had om wakker te worden, maar was blij met de reactie die de ploeg daarna gaf.

"Ik ben zeker tevreden", zegt Reiziger tegen FOX Sports. "Vooral hoe we reageren na de 0-1. Daarna hebben we heel goed voetbal laten zien. We begonnen goed met veel kansen, daarna werd het wat rommelig. We hadden een tegendoelpunt nodig als wake up-call, maar de reactie was er. Daarna hebben we het goed opgepakt." De trainer genoot ook van het doelpunt van Justin Kluivert. "Je voelt dat het eraan zit te komen. Het was een soort bevrijding. Daarna ging er een tandje bij en toen verwachtte ik meer goals. Ik ken Justin al vanaf zijn geboorte, dat is heel leuk maar het heeft verder niet meegespeeld."

De 3-1 van David Neres werd gemaakt vanuit buitenspelpositie. "Ik heb het nog niet gezien, maar het zal mij een zorg zijn", lacht Reiziger. "Er worden altijd fouten gemaakt. Wij hadden eigenlijk ook een penalty moeten krijgen. Dat soort dingen blijven er altijd. Na de wissel van Siem de Jong voor Mitchell Dijks kregen we meer grip op de wedstrijd. We hadden een verdediger minder, maar het liep beter. Daarom heb ik het ook na de 2-1 zo laten staan."

Na de winterstop richt Reiziger zich weer op Jong Ajax. "Ik verwacht dat er binnenkort duidelijkheid komt over de nieuwe trainer. Of Erik ten Hag komt? Dat weet ik niet. Maar het is een goede trainer." Of hij zelf ooit nog hoofdtrainer bij Ajax wil worden, liet Reiziger nog in het midden. "Ik ben nu trainer van Jong Ajax. Alles op zijn tijd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen