Het jaar van… PEC Zwolle: van het rechterrijtje naar de top

28 december 2017, 15:24   Bijgewerkt: 29 december 2017, 07:55

Alle wedstrijden uit de Eredivisie en KNVB Beker van 2017 zitten erop. Feyenoord werd landskampioen, Vitesse won de beker, Ajax behaalde de finale van de Europa League, PSV sloot het jaar af met de wintertitel. Er gebeurde genoeg in het afgelopen kalenderjaar, dus is het tijd om terug te kijken. In deel 5: PEC Zwolle.

In de zomerstop nam John van 't Schip het stokje over van Jans en die wissel bleek precies wat de club en de ploeg nodig had. De nieuwe coach blies het team nieuw leven in en loodste de ploeg razendsnel naar de top van de Eredivisie. Het leuke is dat PEC aantrekkelijk en aanvallend voetbal koppelt aan resultaat. Noemenswaardig is ook dat de huidige nummer vier van het klassement de eerste vijf thuisduels allemaal wist te winnen, een primeur in de clubgeschiedenis.

Wie voorafgaand aan het seizoen had gezegd dat PEC halverwege boven Feyenoord zou staan, was ongetwijfeld voor gek verklaard. Toch is dit het geval. De vierde plaats na een half seizoen is uiteraard geweldig voor De Blauwvingers. Over het jaar 2017 bezet PEC bovendien de zesde plaats.

Het moet vreemd lopen, wil 2018 niet wederom een prachtig jaar worden voor PEC Zwolle. De ploeg uit Overijssel heeft na de promotie in 2012 een geweldige ontwikkeling doorgemaakt en blijft maar groeien. Knap.

Mooiste goal: Youness Mokhtar (1-0 tegen FC Twente)

PEC Zwolle begon uitstekend aan het nieuwe seizoen en liet op 26 augustus direct zien waar het toe in staat is. Het won thuis met 2-0 van FC Twente en de mooiste treffer viel in de 34ste minuut. Younes Mokhtar trok vanavond de linkerkant naar binnen en krulde prachtig raak in de verre hoek. Uitgerekend tegen zijn oude werkgever.

Beste aankoop: Younes Namli

Tegenvaller van het jaar: Piotr Parzyszek 

In de Jupiler League schoot Piotr Parzyszek vorig seizoen alle netten kapot, maar in de Eredivisie wil het nog niet vlotten met de Pool. Zijn transfer in de zomer was gezien zijn prestaties bij De Graafschap een logische, maar een niveau hoger heeft hij moeite om aan te klampen. Halverwege het seizoen staat hij pas op één treffer. Mede daardoor is Van 't Schip in de spits aan het experimenteren geslagen en raakte de aanvaller zijn plaats kwijt.

De doorbraak van: Philippe Sandler

Eredivisiecijfers:

Duels: 35

Zeges: 15

Gelijke spelen: 9

Nederlagen: 11

Doelcijfers: 52 voor, 54 tegen (-2)

Grootste zege: zeven winstpartijen met twee goals verschil

Grootste nederlaag: FC Groningen - PEC Zwolle 5-1, ADO Den Haag - PEC Zwolle 4-0 [photo,108324,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen