Spitse: "Noorwegen voelt voor ons als een tweede thuis"

28 december 2017, 12:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sherida Spitse was toe aan nieuwe een uitdaging en heeft daarom voor een nieuw Noors avontuur gekozen. Ook haar partner wilde graag terug naar Scandinavië. De aanvoerster van Oranje verruilde woensdag FC Twente voor Valerenga.

Eerder speelde de 27-jarige Friezin drie seizoenen voor Lillestrøm SK, ook een club uit Noorwegen. Ze verliet Scandinavië in 2016 voor twee seizoenen bij FC Twente. "Ik was weliswaar toe aan een nieuwe uitdaging in een sterke competitie, maar ook Jolien wilde heel graag terug. Noorwegen voelt voor ons als een tweede thuis", zegt Spitse in de Leeuwarder Courant.

Spitse vervolgt: "Jolien had er ook haar draai gevonden. Ze heeft inmiddels gebeld met het magazijn van H&M, waar ze werkte voordat we vanwege de zwangerschap teruggingen naar Nederland. Zodra we in Oslo zijn, kan ze meteen weer beginnen. Dat is ook belangrijk, want als je een gezin hebt, draait het niet alleen om jezelf."

In Noorwegen loopt de competitie gelijk aan het kalenderjaar. Na een vakantie sluit Spitse aan bij de voorbereiding. Valerenga eingigde het afgelopen seizoen als zevende. "Maar er zijn ambities en ze versterken zich nog."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen