Transferweekje: machtige Maher, de Coutinho-soap en Saymak

6 januari 2018, 12:15

De transfermarkt is weer geopend en dus gaan de geruchten op volle toeren. Door de bomen kunnen we soms het bos niet meer zien, maar het ene gerucht is uiteraard serieuzer dan de ander. Daarom heeft FCUpdate.nl de wekelijkse transferrubriek 'Transferweekje' gelanceerd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

{image[321193][right-half][]}Machtige Maher

Zo ben je overbodig bij PSV, zo ben je opeens een gewild transferobject. Sparta Rotterdam hoopte te profiteren van de uitzichtloze situatie van Adam Maher in Eindhoven, maar die club is volgens RTV Rijnmond al afgezegd. De middenvelder komt, ondanks een paar aardige momenten in de KNVB Beker, niet aan de bak bij PSV. Dick Advocaat heeft hij afgewimpeld, dus Maher heeft meer opties. Ook FC Twente wordt met hem in verband gebracht, terwijl uit Turkije ook afgelopen zomer belangstelling was. Opeens heeft Maher wat te kiezen: welke club gaat het worden?

Koning Saymak

Nadat eerder FC Utrecht steeds concreter werd voor een van de uitblinkers van PEC Zwolle, valt de naam van Mustafa Saymak ook bij Galatasaray. Volgens Turkse media staat hij op het lijstje van Cim Bom Bom. Omdat zijn verbintenis na dit seizoen afloopt, kan Zwolle alleen deze winter nog wat voor hem vangen. Anderzijds is hij voor clubs interessant, omdat hij weinig hoeft te kosten. De voornaamste vraag lijkt vooral wanneer en waarheen de transfer gaat zijn. Of gaat de ultieme poging van PEC - waarvan Voetbal International melding maakte - om het contract alsnog open te breken, slagen?

{image[320207][right-half][]}De Coutinho-soap

Als een transfer à la Neymar, Luiz Súarez of eerder al Cristiano Ronaldo rondkomt, dan gaat er normaliter een flinke soap vooraf. 'Waar rook is, is vuur' is een statement dat in dit geval opgaat. Het feit dat hij de laatste twee wedstrijden al ontbrak bij The Reds, de prijzige transfer van Virgil van Dijk, het (foutieve) bericht van Nike en de openlijke interesse van Barça bij elkaar opgeteld, wijzen allemaal naar een wintertransfer van Coutinho. Bij dergelijke deals is er echter zoveel te onderhandelen, dat – net als in de zomer – tijd het grootste gevaar lijkt.

Arda overbodig

Al heeft trainer Ernesto Valverde tien zieken en twaalf geblesseerden, op wie hij in elk geval geen beroep meer doet is Arda Turan. De Turk speelde sinds de komst van de nieuwe trainer nog geen seconde, zat alleen de allereerste wedstrijd bij de selectie en ook donderdagavond in het bekerduel met Celta de Vigo waarin onder andere Luis Súarez en Lionel Messi ontbraken, zat hij niet bij de eerste achttien spelers. Meerdere Italiaanse media melden dat hij zich deze winter bij de selectie van AC Milan voegt, terwijl de Turkse topclubs juist als nieuwe bestemming worden genoemd in Turkije. 

Van Persie naar Feyenoord

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen