KNVB komt met extra uitleg na berichtgeving over Nouri

6 januari 2018, 13:23   Bijgewerkt: 6 januari 2018, 16:20

De KNVB is met een officieel statement naar buiten getreden naar aanleiding van de berichtgeving over Abdelhak Nouri. De bond zegt zich genoodzaakt te voelen enige aanvullende informatie te verstrekken.

"Wanneer een speler wordt geselecteerd voor een vertegenwoordigend team en voorafgaand aan een groot toernooi, ondergaat de speler periodiek een sportmedisch onderzoek waaronder een harttest", schrijft de KNVB. "Bij twijfel over inzetbaarheid worden specialisten geraadpleegd. Als die geen aanleiding zien tot sportbeperking, nemen wij dat advies over."

De KNVB volgt een standaardprocedure waarin uitkomsten van het onderzoek met de speler besproken worden. De speler krijgt de uitkomsten ook op papier, evenals de medische staf van de club. "AIs de speler jonger dan zestien jaar is, dan worden - volgens de geldende regels - ook de ouders hierin gekend."

Over medische zaken van individuele spelers doet de KNVB nooit uitspraken. "We leven erg mee met de familie Nouri en zullen hen waar mogelijk helpen bij het vinden van antwoorden op hun vragen."

Lees ook: KNVB: Nouri en Ajax wisten van hartafwijking

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen