Kluivert wil als linksbuiten dit jaar debuteren in Oranje

10 januari 2018, 11:02

Justin Kluivert hoopt dit jaar nog zijn eerste wedstrijd in het Nederlands elftal te spelen. De jonge aanvaller van Ajax wil ook in het jaar na zijn doorbraak weer een volgende stap zetten in zijn loopbaan. Zijn vader Patrick Kluivert achterna: "Als ik op gevoel blijf spelen, hoop ik dit jaar te debuteren in Oranje."

Sinds Kluivert terug is op de linksbuitenpositie, de plek waar hij in de jeugd ook speelde, floreert het achttienjarige talent weer bij Ajax. "Dat is echt mijn positie", verzekert hij in het Algemeen Dagblad. "Maar het zal beter moeten, ik moet meer goals maken. Ik ben achttien jaar en eigenlijk begint het nu pas. Alles is ook anders nu. Tegenstanders leren je kennen en ik krijg dubbele dekking."

Onder de nieuwe trainer Erik ten Hag wil hij dus weer een volgende stap zetten. Op naar zijn Oranjedebuut én naar het landskampioenschap. Hoewel de achterstand op koploper PSV vijf punten bedraagt, ziet Kluivert kansen. "Dat is het belangrijkste doel voor dit jaar. Ik geloof er echt nog in."

Tot slot verklapte de buitenspeler in het interview met het AD ook nog waarom José Mourinho na de Europa League-finale naar hem toekwam. Kluivert: "Hij heeft het geen seconde over een transfer gehad, hoor. Hij vond het gewoon leuk om mij te zien. Mourinho kent mij nog uit de tijd dat ik een klein ventje was en mijn vader bij Barcelona speelde toen Mourinho daar werkte als assistent-trainer.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen