Transferweekje: De Vrij is hot in Italië en drukte bij Ajax

13 januari 2018, 12:30

De transfermarkt is weer geopend en dus gaan de geruchten op volle toeren. Door de bomen kunnen we soms het bos niet meer zien, maar het ene gerucht is uiteraard serieuzer dan de ander. Daarom heeft FCUpdate.nl de wekelijkse transferrubriek 'Transferweekje' gelanceerd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende transferverhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

{image[323056][right-half][]}PSV: jacht op De Jong houdt aan, Maher wil naar FC Twente

PSV is nog niet van Club America af. De topclub uit Mexico klopte deze week weer aan voor Luuk de Jong, bevestigde technisch manager Marcel Brands aan De Telegraaf. PSV zou zo'n vijf á zes miljoen kunnen vangen voor zijn spits. Maar de boodschap van PSV aan de Mexicanen blijft hetzelfde: De Jong mag niet weg. Pas bij bedragen die de pan uitrazen, is PSV misschien bereid om met Club America te praten. De koploper van de Eredivisie onderhandelt momenteel ook met FC Twente over een overgang van Adam Maher. De in Eindhoven overbodige middenvelder heeft voor zichzelf de keuze gemaakt: hij wil naar Enschede, weet ook De Telegraaf.

{image[323485][right-half][]}Volop ontwikkelingen bij Ajax

Bij Ajax valt nog het een en ander te verwachten. De multifunctionele aanvaller Nicolas Kühn (18) van RB Leipzig is op weg naar Amsterdam. Volgens De Telegraaf betaalt Ajax zo'n twee miljoen. Als het aan de club ligt komt het nog deze maand tot een hereniging tussen Zakaria Labyad en Erik ten Hag, meldde Voetbal International. De kersverse trainer wilde niet concreet ingaan op de interesse, maar vindt wel dat de speler van FC Utrecht in de top-drie thuishoort. Volgens VI is er ook concrete belangstelling uit het buitenland voor Labyad.

Het weekblad weet tevens dat Ajax zijn pijlen blijft richten op Argentinië. De nummer twee van de Eredivisie hoopt centrale verdediger Lisandro Magallan van Boca Juniors binnen te halen. Het zou komende zomer de overstap moeten maken. Qua vertrekkende spelers rekent Marc Overmars alleen op een vertrek van Mitchell Dijks. Amin Younes wordt gelinkt aan Napoli, maar gaat het volgens Corriere della Sera om een transfervrij vertrek in de zomer.

{image[321431][right-half][]}De Vrij hot in Italië

De toekomst van Stefan de Vrij houdt voetballend Italië bezig. Het contract van de oud-Feyenoorder loopt na dit seizoen af. Bij de verdediger zijn twijfels of hij zijn verbintenis in Rome wil verlengen. Niet gek, want er is voor De Vrij voldoende belangstelling. Volgens Corriere dello Sport leidt Internazionale de race om de handtekening van de 33-voudig international. De Nerazzurri wil hem in de zomer vastleggen. Lekker goedkoop én Lazio wil hem deze winter niet verkopen aan een concurrent in de Serie A, weet Premium Sports. Buitenlandse clubs moeten naar verluidt voldoen aan een vraagprijs van dertig miljoen euro. Ondertussen zouden de twijfels bij De Vrij zijn verdwenen, en zet hij volgens La Gazzetta dello Sport maandag zijn krabbel onder een nieuw contract. Wordt vervolgd.

{image[322210][right-half][]}Heerenveen uit nood transfermarkt op

SC Heerenveen moet noodgedwongen op zoek naar een doelman. Hoewel de ernst van de schouderblessure van Warner Hahn nog duidelijk moet worden, houden ze in Friesland rekening met het ergste. Voor de keeper zou het seizoen wel eens voorbij kunnen zijn. Met Wouter van der Steen heeft Heerenveen slechts één volwaardige doelman in de selectie. Dat Martin Hansen genoemd wordt, is logisch. De Deen werd ook ingevlogen toen Hahn bij de Eredivisie-start om dezelfde reden een tijd de lappenmand raakte. Zijn verhuurperiode betrof een half jaar en is hij weer terug bij Ingolstadt. Heerenveen zal zijn opties bekijken en hoopt snel een nieuwe doelman te presenteren.

{image[322106][right-half][]}PEC wuift twee miljoen én AZ-spelers voor Sandler weg

Philippe Sandler staat er goed op. Ondanks dat de talentvolle verdediger van PEC Zwolle og maar zestien Eredivisie-wedstrijden in de benen heeft, wilde AZ ver voor hem gaan. Twee miljoen euro én twee in Alkmaar overbodige spelers werden PEC Zwolle als worst voorgehouden, wist De Stentor te melden. AZ bevestigde de interesse in Sandler bij NH. "Maar er staan meer op onze lijsten", aldus directeur voetbalzaken Max Huiberts. "Dat zou ook gek zijn als wij van AZ niet zulke spelers zouden volgen." Maar John van 't Schip wil zijn succesvolle selectie graag bij elkaar houden en dus kregen ze in het AFAS Stadion nul op hun rekest.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen