Berghuis: "Niemand heeft garanties, ook Ajax niet"

19 januari 2018, 00:00

Zondag staat voor Feyenoord de belangrijke wedstrijd tegen Ajax op het programma. Bij winst verkleinen de Rotterdammers het gat met de nummer twee van de Eredivisie tot zes punten. Feyenoord won echter al sinds 2005 niet meer op bezoek bij Ajax.

Steven Berghuis staat na de eerste seizoenshelft op elf doelpunten en vijf assists. Voor Feyenoord waren het desondanks lastige maanden. "Het was best een zware eerste helft van het seizoen. Met name omdat we meer verloren dan vorig jaar. Dan wordt het mentaal ook wat moeilijker", blikt Berghuis terug in gesprek met FOX Sports. "Als je na een Champions League-wedstrijd thuis gelijkspeelt tegen VVV-Venlo dan is dat moeilijk. Mentaal ben ik er wel sterker van geworden, je weet dat de volgende kans snel weer voor de deur staat. Je kunt er niet in blijven hangen."

Wanneer Feyenoord verliest in Amsterdam wordt het gat met Ajax twaalf punten. Toch denkt Berghuis niet dat de tweede plek dan buiten zicht is. "Het kan dan nog wel, maar een winstpartij is mooi meegenomen. Het voelt ook wel als moeten omdat het Ajax - Feyenoord is", aldus de aanvaller, die nog niet scoorde in een Klassieker. "Maar ik heb er ook pas twee gespeeld. Of het een ding is dat we in 2005 voor het laatst wonnen bij Ajax? Nee, eigenlijk niet. Niemand heeft garanties, ook Ajax niet. Wij wonnen thuis ook altijd van VVV en speelden nu gelijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen