Faber miste topsportmentaliteit, assistent baalt van vertrek

24 januari 2018, 15:04

Woensdag werd bekend dat Ernest Faber en Marcel Groninger na dit seizoen afzwaaien bij FC Groningen. De contracten van de hoofdtrainer en diens assistent lopen dan af en krijgen geen nieuwe impuls. Faber heeft in zijn Groningen-seizoenen de topsportmentaliteit enigszins gemist.

Dat geeft hij aan in gesprek met RTV Noord. "Op verschillende vlakken heb ik andere inzichten dan de club. Vooral op het gebied van voetbalvisie en topsportmentaliteit", legt de trainer uit. "En als die verschillen zo groot zijn moet je verder kijken en een andere weg inslaan."

"Vorig jaar haalden we op een knappe manier de play-offs. Ook de doelstelling van het doorstromen van jeugdspelers halen we op zich wel", zegt Faber. "Maar aan de andere kant had ik iets meer verwacht op het gebied van de absolute topsportmentaliteit. Daar zit bij de club nog veel ruimte om door te groeien. Er is nog veel werk aan de winkel voor de hele club. Daar had ik nog aan mee willen werken, maar als de verschillen van inzichten zo groot zijn, dan moet je afscheid nemen."

Assistent Groninger teleurgesteld

Bij Faber is er dus sprake van een bewuste keuze om afscheid van elkaar te nemen, bij asisstent-trainer Marcel Groninger is dat niet het geval. De boodschap dat zijn contract niet wordt verlengd kwam voor hem 'als een donderslag bij heldere hemel'. "Ik hoorde van Ron Jans dat ze graag een frisse wind willen in de staf van de eerste selectie", zegt hij tegen hetzelfde medium. "Ik heb gevraagd naar de redenen, maar die wilde Jans nog niet geven. Dat kon beter op een rustiger en later tijdstip. Of het pijn doet? Ik heb gewoon nog heel veel vragen. Hoe kan dat nou? Ik had dit nooit verwacht."

Het vertrek valt de assistent van Faber zwaar. "Ik ben een jongen van de club. Ik heb de ambitie om hier ooit een keer hoofdtrainer te worden. Zo ben ik hier ook binnengekomen. Dat hoef niet volgend jaar, en ook niet over vijf jaar. Desnoods over tien jaar. En als dat nu niet doorgaat, is dat wel heel jammer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen