[BUITENLAND] Zege voor Babel, Eintracht tweede in Bundesliga

26 januari 2018, 23:02

Ryan Babel heeft goede zaken gedaan met Besiktas. Hoewel de aanvaller amper rol van betekenis speelde, won hij wel van zijn oude werkgever in de Turkse competitie. Verder nam Eintracht Frankfurt in Duitsland de tweede plaats van de Bundesliga op zich, terwijl Athletic de Bilbao niets op schoot met het derde achtereenvolgende gelijkspel in de Primera Division. 

Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach 2-0

Eintracht Frankfurt heeft in de subtop van de Bundesliga een belangrijke zege geboekt op Borussia Mönchengladbach. Kevin-Prince Boateng opende vlak voor de rust de score namens de thuisploeg en dat bleef lang het enige doelpunt in de wedstrijd. Thorgan Hazard had nog wel dé kans op de gelijkmaker, maar zijn penalty - onterecht gegeven overigens - belandde op het aluminium. Luka Jovic kon daardoor in blessuretijd het duel beslissen (0-2). Door de zege gaat Eintracht over Borussia - en nog vijf ploegen - heen en stijgt het naar de tweede plek op de ranglijst. Wel hebben de meeste concurrenten nog een wedstrijd meer te spelen. 

Besiktas - Kasimpasa 2-1

Met enige moeite heeft Ryan Babel zijn oude werkgever Kasimpasa verslagen. Hoewel de aanvaller die in de basis stond niet goed in de wedstrijd zat, zag hij wel hoe Anderson Talisca met twee kopballen zijn ploeg aan de zege hielp. Ricardo Quaresma was aangever: hij vergat voor de pauze wel zelf nog de derde te make. Hij schoot de op paal. Mahmoud Hassan maakte nog wel de 2-1, maar verder kwamen de bezoekers niet. Besiktas, bij wie Jermain Lens inviel, houdt zodoende aansluiting bij de topploegen in Turkije.

Athletic de Bilbao - Eibar 1-1

Athletic de Bilbao schiet weinig op met het gelijke spel dat het vrijdagavond in eigen huis boekte tegen Eibar. In de grote Spaanse middenmoot had het een overwinning nodig om een flinke sprong op de ranglijst te maken. Na de rake kopbal van Aritz Aduriz leek het er even op dat er een overwinning kwam, maar een treffer van Kike García zorgde voor het derde achtereenvolgende gelijke spel van de Basken, die weinig hebben aan punt. Ook Eibar, dat eveneens een plekje stijgt naar de zevende plaats, heeft weinig aan de remise.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen