Messi en Suárez herstellen schade bij matig Barcelona

28 januari 2018, 22:49

Met horten en stoten heeft FC Barcelona de zeventiende competitiezege van het seizoen geboekt. Een matig Barça won zondagavond met 2-1 van Deportivo Alavés, dat tot twintig minuten voor tijd op voorsprong stond. Luis Suárez en Messi wisten de schade tijdig te herstellen.

Het was alsof Barcelona in de eerste versnelling speelde. Lang oogde de ploeg van Ernesto Valverde gezapig. Deportivo Alavés profiteerde optimaal van het niet scherpe Barça. Na een paar waarschuwingen, haalde John Guidetti de trekker over. De oud-spits van Feyenoord wordt gehuurd van Celta de Vigo en bewees zijn waarde in Camp Nou, zij het met een portie geluk.Vanuit een counter dook de Zweed de ruimte in en kwam hij voor Marc-André ter Stegen te staan. Terwijl Guidetti uithaalde, gleed hij uit en via zijn linkervoet belandde de bal gelukkig in de korte hoek. Ter Stegen was kansloos.

Vanzelfsprekend moest Barcelona in de tweede helft uit een ander vaatje tappen. Groots was het nog steeds niet, maar de koploper van Spanje wist de achterstand wel om te buigen. Dat gebeurde onder andere na de wissel Paco Alcacer voor Philippe Coutinho, die onwennig speelde in zijn competitiedebuut, en een paar goede kansen van Alavés. Op aangeven van Andrès Iniesta schoot Suaréz de bal met een volley in het doel. Die gelijkmaker viel nadat Barcelona zelf al een paar levensgrote kansen had gemist.

Barcelona pakte door aan de hand van Messi. La Pulga verzilverde een vrije trap in de kruising en stelde daarmee de zwaarbevochten zege veilig. Na afloop had Alavés genoeg redenen tot klagen bij arbiter Ignacio Iglesias, de scheidsrechter die eerder dit seizoen een spookgoal van Messi tegen Valencia niet goedkeurde. Hij zag een trap van Suárez in kruis van zijn tegenstander niet, kende geen strafschop toe na een handsbal van Samuel Umtiti en de goal van Messi had niet mogen tellen, omdat Alcacer buitenspel stond op het moment dat de vrije trap werd gegeven. Daarnaast leek Gerard Pique bij de gelijkmaker van Suaréz hands te maken.

Bij Barça zullen ze daar maling in hebben. De concurrentie blijft op een flinke achterstand staan. Het verschil met nummer twee is elf punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen