Faber hoopt op Mahi, Groenendijk geniet van samenwerking

9 februari 2018, 18:30

Ernest Faber denkt dat hij tegen ADO Den Haag weer een beroep kan doen op de belangrijke Mimoun Mahi. Bovendien hoopt de coach op een beter resultaat dan in de eerdere twee wedstrijden van deze week, waarin werd verloren. Bij de opponent uit Den Haag is het een stuk rustiger binnen de club vanwege de goede resultaten. 

"We moeten het positief blijven bekijken", begint Faber positief tegenover RTV Noord over het aanstaande duel met ADO. "Bij elkaar blijven en de tactische opdrachten uitvoeren. Dan heb je de grootste kans om ook daadwerkelijk succes te hebben. ADO heeft een ervaren team met veel kracht, power en voetbalgogme. Maar we moeten durven te voetballen tussen de linies, net als uit."

Als het een beetje meezit, dan kan Faber beschikken over sleutelspelers Mahi en Samir Memisevic. "We hebben goede hoop dat zij er bij kunnen zijn. Mimoun is natuurlijk van grote waarde voor het elftal, kan wedstrijden beslissen en houdt drie á vier spelers bezig als hij aan de bal is. Een extra kracht die het team nodig heeft."

{image[324033][right-half][]}Goede samenwerking

In Groningen gaat het nog altijd niet voorspoedig en hoe anders is dat bij ADO Den Haag. Door de zege op Vitesse staat het op de achtste plek in de Eredivisie. "De eindsprint waardoor we in de Eredivisie bleven was fantastisch en die weg zijn we blijven volgen", aldus trainer Alfons Groenendijk op de clubsite. "De conclusie: de samenwerking tussen mij en de groep is goed. Het team beschikt ook over onverzettelijkheid en karakter. Ze vreten het gras op, zoals het ook hoort bij ADO Den Haag." ?

Op bezoek in Groningen, van wie de vorige keer met 0-3 werd verloren, wil Groenendijk revanche op het heenduel. "Daar staat de druk er vol op. Het is normaal gesproken een subtopper, maar ze hebben het moeilijk en zijn nog lang niet veilig. Als we mentaal en fysiek goed zijn, hebben we een goede kans om een mooi resultaat te behalen." Erik Falkenburg, Wilfried Kanon en Tyronne Ebuehi zijn twijfelgevallen voor de wedstrijd van zondagmiddag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen