Babel en Besiktas zegevieren in topper met Fenerbahçe

25 februari 2018, 18:57   Bijgewerkt: 25 februari 2018, 19:09

Besiktas heeft de Turkse topper tegen Fenerbahçe met 3-1 weten te winnen. Daardoor gaat Besiktas op de ranglijst over Fenerbahçe heen en stijgt de ploeg naar de derde plaats. Beide ploegen hebben 44 punten, maar het doelsaldo van Besiktas is beter.

Het was Fenerbahçe dat op bezoek bij Besiktas al na acht minuten spelen op voorsprong kwam na een treffer van Fernandao. Dat was ook direct de ruststand. In de tweede helft kwam Besiktas, met Ryan Babel in de basis, duidelijk beter voor de dag. Met 49 minuten op de klok tekende Domagoj Vida voor de gelijkmaker.

In de slotfase boog Besiktas de achterstand vervolgens helemaal om. Op aangeven van Alvaro Negredo zette Ricardo Quaresma zijn ploeg voor het eerst op voorsprong. In de laatste minuut van de officiële speeltijd maakte Quaresma zijn tweede waardoor de eindstand op 3-1 werd bepaald. Ook nu was Negredo de aangever. Bij Besiktas kwam Jeremain Lens overigens niet in actie, hij bleef het hele duel op de bank.