FC Twente slaat slag en haalt scout Bleuming aan boord

26 februari 2018, 17:40   Bijgewerkt: 26 februari 2018, 17:50

Gertjan Verbeek uitte onlangs kritiek op het scoutingsapparaat van FC Twente en de club heeft maandag goede zaken gedaan om de scouting te verbeteren. Evert Bleuming, voormalig speler van de club uit Enschede, keert per direct terug als hoofd scouting bij Twente. Hij komt over van FC Utrecht.

Bleuming was tussen 2005 en 2015 Hoofd Profscouting bij FC Twente en keert nu terug in Enschede. "Dit is niet de gemakkelijkste weg, maar mijn hart brengt me naar Enschede", reageert hij op de clubwebsite. "Ik ben FC Utrecht dankbaar voor de afgelopen jaren en heb daar – zeker ook samen met Erik ten Hag, Jordy Zuidam en Alje Schut – prettig gewerkt. FC Twente blijft mijn club en dit voelt daarom als thuiskomen. De gesprekken met Jan van Halst, Erik Velderman en Gertjan Verbeek bevestigden mijn goede gevoel. Er wacht hier een behoorlijke job en ik wil de club graag helpen om weer op het oude niveau terug te keren."

Directeur Jan van Halst is dolblij met de rentree van Bleuming. "Een goed scoutingsapparaat is van levensbelang voor iedere voetbalclub", zegt hij. "Het is duidelijk dat FC Twente daarin moet investeren. Met de komst van Evert zetten we de volgende belangrijke stap in de wederopbouw van onze scouting. Ook omdat dit Carsten Schüpmann nu de gelegenheid geeft om zich meer te gaan richten op de internationale scoutingswerkzaamheden. Evert behoeft verder weinig nadere introductie. Hij heeft – net als in zijn eerdere periode bij FC Twente – ook bij FC Utrecht weer laten zien dat hij met zijn kennis en netwerk een belangrijke bijdrage kan leveren aan sportief succes. We hebben er alle vertrouwen in dat hem dit ook nu weer gaat lukken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen