Gisteren gemist: Leeuwinnen naar finale, winst Fortuna

6 maart 2018, 00:30   Bijgewerkt: 5 maart 2018, 23:42

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 5 maart.

KNVB schorst zelfkritische Vreven voor drie wedstrijden

Stijn Vreven zit de komende drie wedstrijden niet op de bank bij NAC Breda. De extraverte Belgische oefenmeester van de promovendus werd afgelopen zaterdag naar de tribune gestuurd door Bas Nijhuis en heeft maandag van de KNVB een schikkingsvoorstel van drie duels ontvangen. Vreven heeft dit voorstel geaccepteerd en is kritisch op zichzelf.

Leeuwinnen schrijven historie met finaleplaats in Algarve

De Oranje Leeuwinnen hebben maandag geschiedenis geschreven. Het Nederlandse vrouwenteam speelde vandaag met 0-0 gelijk tegen IJsland, wat voldoende was om een ticket voor de finale van de Algarve Cup te grijpen. Het is voor het eerst dat Nederland zich voor de eindstrijd van dat toernooi heeft geplaatst.

Dubbelklapper Babel is te machtig voor Trabzonspor

Ryan Babel is maandagavond belangrijk geweest voor Besiktas in de confrontatie met Trabzonspor. De Nederlandse aanvaller van de club uit Istanbul nam twee treffers voor zijn rekening en hielp zijn team aan een 2-0 zege.

Fortuna wint derby van MVV, FC Emmen geeft zege uit handen

Na een reeks van zes wedstrijden zonder overwinning heeft Fortuna Sittard de winnende draad weer opgepakt. Maandagavond werd provinciegenoot MVV Maastricht met een 3-0 nederlaag van het veld gestuurd. Fortuna klimt door die driepunter naar de derde plaats in de Jupiler League. Ondertussen heeft FC Emmen de zege tegen Jong PSV uit handen gegeven: 1-1.

Man United wint ondanks goal Van Aanholt bij Crystal Palace

Manchester United bracht zichzelf maandag bij Crystal Palace in een benauwde positie, maar heeft toch drie punten overgehouden aan het bezoek aan Selhurst Park. United kwam door een doelpunt van Patrick van Aanholt na rust op een 2-0 achterstand, maar won toch met 2-3.

Belangrijke uitslagen: 

Oranje Leeuwinnen - IJsland 0-0

Fortuna Sittard - MVV 3-0

Jong PSV - FC Emmen 1-1 

Crystal Palace - Manchester United 2-3 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen