Ajax-erelid Van Os roept op tot vertrek Van der Sar

6 maart 2018, 08:41   Bijgewerkt: 6 maart 2018, 08:46

Ajax-erelid Arie van Os roept op tot een vertrek van algemeen directeur Edwin van der Sar. De voormalige penningmeester van de Amsterdammers vindt dat Van der Sar de eer aan zichzelf moet houden. "Als hij weer aanblijft, zou ik daar heel veel moeite mee hebben", aldus de tachtigjarige Van Os.

Het erelid verwacht ook dat Van der Sar de eer aan zichzelf houdt. "Dat heeft hij zelf aangegeven. De titel is verspeeld en er is geen progressie", zegt Van Os in De Telegraaf. "Dat een goede voetballer nog geen goede bestuurder is, een iets andere variant dan het paard-ruiter-verhaal van Co Adriaanse. Ik was een aardig goede bestuurder, maar geen goede voetballer."

Ook vindt Van Os dat directeur spelersbeleid Marc Overmars in de spiegel moet kijken. "Als ik hem was, zou ik ook eens goed achter mijn oren krabben of ik de juiste persoon op de juiste plaats was. Als hij blijft zitten, kan ik daar wel mee leven, maar bij Edwin zeker niet."

Volgens Van Os heeft het bereiken van de Eurpa League-finale de bestuurlijke ellende verbloemd. "En de directie liep de polonaise, omdat er een goede hoofdsponsor was binnengehaald, maar daar gaat het in een voetbalbedrijf niet om. Net zomin als voor een dikke bankrekening zorgen, dat kan mijn tante ook. Talenten uit de Ajax-opleiding zijn duur te verkopen en als je onvoldoende kwaliteit terugkoopt, wordt die berg geld vanzelf groter."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen