Eerste zege 2018 feit voor FC Groningen ten koste van PEC

11 maart 2018, 16:08

Voor eigen publiek is FC Groningen erin geslaagd om de punten thuis te houden tegen PEC Zwolle, ook al ging dat moeizaam. Vooral dankzij een sterke eerste helft boekte het de eerste overwinning van het jaar: 2-0.

Na ruim 45 minuten op de klok klonk er applaus vanaf de tribunes in het NoordLease Stadion. De aanwezige supporters konden terugkijken op een goede eerste helft van hun club. Het was een wonder dat beide ploegen gingen rusten met een 1-0 tussenstand. Groningen kreeg kans op kans, maar liet PEC Zwolle alsmaar in leven. Alleen een eigen doelpunt van Thomas - met veel pech uit een strakke voorzet - betekende het verschil op 't scorebord.

Vooral Mimoun Mahi was verantwoordelijk voor de dreiging van de thuisploeg. Hij zag eerst zijn inzet van dichtbij worden geblokt door Erik Bakker, even later raakte hij de lat met een heerlijk stiftje over Diederik Boer. Het was nog maar eens extra bewijs dat FC Groningen dit seizoen een abonnement heeft op het aluminium. Ook Ritsu Doan maakte het de bezoekers uit Zwolle knap lastig. De Japanner, gehuurd van Gamba Osaka en wellicht ook na de zomer spelend in Groningen, is dit seizoen een van de lichtpuntjes in het hoge noorden.

De Zwollenaren herpakten zich uitstekend. FC Groningen liep, in tegenstelling tot de eerste 45 minuten, steeds vaker achter de bal en hun tegenstanders aan. Uitgerekend Thomas, de man van het ongelukkige eigen doelpunt, kreeg de uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg nog minimaal een punt te bezorgen. Oog in oog met Padt lobde hij de bal via de lat over.

En dan geldt de oude voetbalwet: als je zelf maar niet scoort, krijg je 'm tegen. Dat gebeurde vlak voor tijd, opnieuw met een beetje geluk. Ajdin Hrustic schoot de bal via het been van Bram van Polen in de hoek, waardoor Boer kansloos was. Dankzij de overwinning pakt Groningen belangrijke punten en klimt het naar plek 13.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Groningen: Sergio Padt 7, Deyovaisio Zeefuik 6, Mike te Wierik 5.5, Samir Memisevic 7, Django Warmerdam 6, Tom van de Looi 6.5, Juninho Bacuna 6.5, Ajdin Hrustic 7, Ritsu Doan 8, Mimoun Mahi 7, Tom van Weert 5.5 (77. Ludovit Reis -)

PEC Zwolle: Diederik Boer 7, Bram van Polen 6.5, Rick Dekker 6, Philippe Sandler 6.5, Ruben Ligeon 7, Erik Bakker 5 (45. Sepp van den Berg 7.5), Mustafa Saymak 6.5, Ryan Thomas 6, Younes Namli 7.5, Queensy Menig 6, Youness Mokhtar 5.5 (45. Terell Ondaan 6)

Man of the match: Ritsu Doan

*spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen