Ajax draagt Blind voor als nieuw lid Raad van Commissarissen

12 maart 2018, 14:10   Bijgewerkt: 13 maart 2018, 08:23

Ajax gaat Danny Blind voordragen als een nieuw lid voor de Raad van Commissarissen. Op een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) wordt de voormalig bondscoach voorgesteld als de opvolger van de vertrokken Theo van Duivenbode en daarbij ligt een terugkomst in Amsterdam - waar hij eerder als speler, hoofd jeugdopleidingen en (assistent-)trainer al actief was - op de loer.

Dat laat Ajax weten op de clubsite. President-commissaris Leo van Wijk ziet Blind als de ideale opvolger voor Van Duivenbode, die uit onvrede vertrok in Amsterdam. "Een collega-commissaris die zich met name op de voetbalportefeuille gaat richten. Iemand die de nodige ervaring met zich meebrengt en bij voorkeur Ajacied is en de club goed kent", somde Van Dijk de profielschets op. "Wij waren verheugd toen wij Danny Blind benaderden en hij liet weten geïnteresseerd te zijn."

Dus gaat Ajax hem voordragen. Van Wijk: "Danny voldoet ruimschoots aan de criteria die wij voor ogen hebben, dus ik ben erg tevreden dat wij hem voor kunnen dragen als kandidaat." Op maandag 23 april staat de vergadering op de planning, om 13.00 op De Toekomst: dan kunnen de grootaandeelhouders (de vereniging Ajax) en de Ondernemingsraad van AFC Ajax NV stemmen over de aanstelling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen