Koeman: "Gek als we Engeland ineens van mat spelen"

23 maart 2018, 23:41   Bijgewerkt: 24 maart 2018, 02:54

Ronald Koeman zag het Nederlands elftal bij zijn debuut met 0-1 van Engeland verliezen. De bondscoach was na afloop niet verrast over de nederlaag. Hij zei na afloop goede dingen te hebben gezien, maar wees ook op een hoop verbeterpunten.

"Ik ben niet verrast. Het zou ook gek zijn dat als ik bondscoach werd, Nederland wel ineens Engeland van de mat speelt", reageerde Koeman na afloop van de wedstrijd bij Veronica. "Ik heb vandaag goede dingen gezien en ook dingen die beter kunnen. We hebben laten zien dat we in dit systeem kunnen spelen, maar dan moeten we wel meer rust aan de bal hebben. Maar Engeland heeft ook niet veel gecreëerd."

Koeman houdt er na de nederlaag in ieder geval vertrouwen in. "Het is natuurlijk nooit leuk om met een nederlaag te debuteren. Maar ik besef ook tegen wie we spelen. Het zijn allemaal spelers uit topcompetities. Dat verschil zag je ook wel", stelt de bondscoach, die maandag tegen Portugal weer een kans heeft op zijn eerste overwinning. "We spelen dan ook niet met dezelfde elf. Maar als we nu al mistroostig worden, dat zou niet goed zijn."

Over zijn achterhoede was Koeman in ieder geval alvast te spreken. "Hans Hateboer geeft ik meer dan een voldoende en Matthijs de Ligt vond ik de beste man van het veld. Maar we hadden moeite om zelf iets te creëren. Na rust raakten we vervolgens de grip op de wedstrijd kwijt en toen viel ook de 0-1", analyseert Koeman. "In de eerste helft leden we vaak slordig balverlies. Dan kom je niet vooruit en is iemand als Bas Dost ook minder aanwezig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen