Hiele: "Vorig seizoen had Jones aan een half woord genoeg"

1 april 2018, 11:21

Joop Hiele (59) vindt dat Brad Jones een wisselend seizoen doormaakt. De oud-doelman van de Rotterdammers noemt de wisselingen in de defensie als een belangrijke oorzaak. "De driehoek met de twee centrale verdedigers is heel bepalend", aldus Hiele.

"Als je dan te maken krijgt met blessures van Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin, vallen alle automatismen weg", zegt Hiele tegen de NOS. "Dan kan het zijn dat je in nieuwe situaties met andere spelers net even een fractie van een seconde anders staat, waardoor je in de problemen zou kunnen komen. Vorig seizoen had Jones met Van der Heijden en Botteghin bij wijze van spreken aan een half woord genoeg."

Voor Hiele is het ook overduidelijk dat Jones in het kampioensjaar punten pakte. "En daarom valt het nu ook zo op dat hij wat minder presteert. Soms wil je als doelman in moeilijke periodes nóg meer doen om de ploeg te helpen en dan ga je forceren. Als het gevoel even wat minder is, dan is het zaak om terug te keren naar de basis. Zodat je als doelman langzaamaan weer het gevoel krijgt dat dingen lukken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen