Brama blij in Australië: "Er heerst een evenementensfeer"

4 april 2018, 22:19

Wout Brama ging afgelopen zomer het avontuur aan door FC Utrecht te verruilen voor Central Coast Mariners in Australië. Een stap die hij meer nam vanwege het avontuur, dan vanwege het sportieve aspect. Toch heeft hij het goed naar zijn zin.

"Voor het voetbal had ik beter bij FC Utrecht kunnen blijven. De spelers hier doen er een moord voor om bij een Europese club als Utrecht te spelen. Maar ik denk dat ik hier een beter mens word", vertelt de 31-jarige Brama aan de NOS. Afgelopen zomer liet hij aan familie en vrienden weten dat hij naar Australië zou verkassen. "Toen ik aan hen vertelde dat ik uit Nederland wilde vertrekken, gaven ze te kennen twee eisen te hebben: als je er maar met Ryan Air heen kon vliegen en de zon er scheen. Dat eerste is weliswaar niet gelukt, maar met dat tweede maak ik het ruimschoots goed."

De club van Brama staan negende in een competitie met tien teams. "Twee weken terug heeft de trainer ontslag genomen. Het is geen goed jaar, maar dat zijn ze hier gewend. En omdat je toch niet kunt degraderen, valt het met de stress wel mee", zegt Brama. Hij merkt dat de wedstrijden totaal anders worden ervaren door de fans. "Er heerst tijdens een wedstrijd ook meer een evenementensfeer. Het is leuk en gezellig, maar een echt harde kern vind je hier niet. Vak P (het sfeervak achter de goal bij FC Twente, red.) had ik hier graag willen zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen