Brama zet Ajax op scherp: "Zij individueel betere spelers, wij een beter team"

13 januari 2023, 17:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Twente-middenvelder Wout Brama heeft de spelers van Ajax op scherp gezet voor de ontmoeting dit weekend. De routinier stelt dat de Tukkers weliswaar een mindere selectie hebben dan de regerend landskampioen, maar ook dat ze wel meer een team zijn dan de formatie van Alfred Schreuder. En dat kan elkaar opheffen, stelt Brama. 

"Ajax kan hogere salarissen betalen en heeft daardoor individueel betere spelers, maar wij zijn een beter team", aldus Brama tegenover TC/Tubantia over de ontmoeting van dit weekend in de Eredivisie. "En dat kan elkaar opheffen", denkt de middenvelder, die overigens wel met beide benen op de grond blijft staan ondanks de aardige vorm van zijn elftal.

Zo vindt hij het nog te vroeg om te stellen dat FC Twente goed uit de WK-stop is gekomen. "We hebben thuis gewonnen van Emmen en van Telstar. Ik vind dan wat overdreven om te stellen dat het geweldig is." Ook is het niet realistisch om structureel over een landstitel te praten voor de Tukkers, ondanks dat zij er wel dichtbij staan. "Ajax, PSV en in een iets mindere mate Feyenoord hebben meer middelen dan wij. Wij zullen dus andere manieren moeten vinden om aan te haken. Dat is lastig", weet Brama.

"Dat krijg je niet zomaar voor elkaar en het gaat ook niet gebeuren dat wij structureel bij de top 3 zitten. Tenminste, nog niet binnen afzienbare tijd. Daar is de club nog niet ver genoeg voor. Met deze groep zitten we wel bij de top, maar deze selectie gaat ook een keer uit elkaar vallen. Er komen deze zomer meer wisselingen dan het afgelopen jaar en dan is de vraag hoe sterk de club echt is", verwacht Brama.

Lees ook: Enorme opsteker Ajax: ziekenboeg stroomt in rap tempo leeg

Van Hanegem verwacht zege FC Twente

Niet alleen Brama is vol vertrouwen in een zege van FC Twente, ook Willem van Hanegem schat de Tukkers sterker in dan Ajax. "Ik denk dat FC Twente van Ajax wint. Zij hebben een hele goede en agressieve ploeg", stelt het Feyenoord-icoon in de podcast van het Algemeen Dagblad. "Ajax heeft heus wel aardige spelers, maar als je ze ziet lopen dan denk: er klopt iets niet helemaal. Er is helemaal geen plezier."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen