Brama onthult: "Zerrouki en Wieffer werden niet serieus genomen door Twente"

5 maart 2023, 17:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ramiz Zerrouki en Mats Wieffer speelden in het verleden samen bij FC Twente en gooien momenteel bij twee verschillende clubs hoge ogen in de Eredivisie. Dat het tweetal zover zou komen had niet iedereen bij FC Twente verwacht, zo weet Wout Brama. De middenvelder van de Tukkers kreeg het gevoel dat de club de twee middenvelders in het verleden niet erg serieus nam.

Dat geeft de 36-jarige routinier aan bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie. Brama speelde een aantal jaren geleden in het tweede elftal van de subtopper uit de Eredivisie en heeft daar Zerrouki en Wieffer leren kennen: "Daar speelde ik samen met Zerrouki en Wieffer. Dat was toch wel een aardig tweede elftal. Wieffer verdiende meer kansen dan hij nu heeft gekregen", is Brama van mening. "En dat was met Zerrouki net zo eigenlijk."

De Algerijnse middenvelder werd volgens Brama nog wel eens op andere posities uitgetest bij FC Twente in het beloftenteam: "Zerrouki werd op de training bij het eerste nog wel eens als rechtsback of linksbuiten neergezet. Maar dat was omdat ze dan nog een plekje over hadden. Wieffer speelde altijd, maar zee werden in die tijd niet echt serieus genomen door Twente", weet Brama. "Het eerste elftal, onder leiding van Gonzalo Garcia en Ted van Leeuwen als technisch directeur, vond ze niet zo goed."

Inmiddels heeft het tweetal zich dusdanig ontwikkeld dat ze niet meer weg te denken zijn bij hun huidige clubs. Zerrouki is sterkhouder op het middenveld bij FC Twente en lijkt komende zomer klaar te zijn voor een stap omhoog. Wieffer heeft zich in korte tijd in de basis bij Feyenoord gespeeld en kreeg voor zijn goede prestaties een beloning van bondscoach Ronald Koeman met een plekje in de voorselectie van Oranje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen