Terugblik: de 22 bewogen jaren van Wenger bij Arsenal

26 april 2018 – Arsene Wenger behoorde niet tot het meubilair bij Arsenal, maar leek het zelf te zíjn. Toch vertrekt de Fransman na dit seizoen bij de club, een afscheid dat niemand echt had zien aankomen. Het vertrek van de 68-jarige clubicoon zorgt bij de fans voor een lach en een traan. Wenger vernieuwde de Premier League, schreef geschiedenis en werd vervolgens ingehaald door de tijd en het geld. FCUpdate.nl blikt terug op de 22 bewogen jaren van Le Professeur als coach van The Gunners, die hij wil verlaten met de Europa League op zak. 

De moeizame entree

"Arsene who?" Het is de nazomer van 1996 als de London Evening Standard zich met chocoladeletters op de sportpagina afvraagt wie in hemelsnaam die nieuwe trainer van Arsenal is. Wenger is op dat moment 46 jaar en een vreemde eend in de bijt. Hij begint zijn carrière als hoofdtrainer bij AS Nancy-Lorraine, werkt daarna bij AS Monaco en is tot 1996 nog één seizoen actief bij het Japanse Nagoya Grampus Eight. En dan is daar ineens Arsenal.
Terugblik: de 22 bewogen jaren van Wenger bij Arsenal

Het is inmiddels moeilijk voor te stellen, maar de club was op dat moment een typisch Engelse vereniging. Een robuust elftal dat met lange ballen, fysieke strijd en weinig poespas haar wedstrijden speelt in de subtop van Engeland. Discipline is er in die periode, net als al bij veel andere Engelse ploegen, nauwelijks. Het drinken van alcohol is de spelers allerminst vreemd, net als ongezond eten. "We drinken dagelijks enorme sloten bier", zei captain Tony Adams onomwonden.

Het is Wenger een doorn in het oog. De werkwijze van de Fransman staat haaks op die van George Graham, de voorganger van Wenger die tussen 1986 en 1995 de coach van Arsenal was en voordat Wenger kwam nog een korte periode werd opgevolgd door Bruce Rioch. De tacticus komt in zijn eerste periode met revolutionaire ideeën op de proppen. Hij wil voedingsschema's en speciale trainingsprogramma's voor de spelers en veegt de vloer aan met het drankgebruik. En het belangrijkste: hij pleit voor technisch combinatievoetbal en wil het kick and rush voorgoed verbannen van Highbury.

De komst van Wenger zorgt voor scepsis. Engelse media zijn niet overtuigd van de Fransman, die alles beter denkt te weten en met zijn manier van spreken een aparte gewaarwording is. Ook de spelers zijn niet enthousiast, zo zou verdediger Lee Dixon later vertellen. "We keken elkaar aan en dachten: 'Wie de fuck is hij en wat wil hij met ons? Wie denkt hij wel niet dat hij is?'" Dat Wenger zou uitgroeien tot een icoon, die Arsenal naar een hoger niveau tilt en met spectaculair voetbal de harten van de voetballiefhebber voor zich wint, verwacht op dat moment niemand.

Boring Arsenal verdwijnt voorgoed

Dat Wenger de bijnaam Le Professeur krijgt, is niet vreemd. De Fransman staat voor aanvallend en revolutionair voetbal, iets wat hij bij AS Monaco al aan het grote publiek heeft laten zien. Maar het houterige team van Arsenal transformeren in een verfijnd elftal, is volgens velen onbegonnen werk. Het lukt Wenger echter om af te rekenen met Boring Arsenal, de bijnaam die de ploeg droeg in het pre-Wenger-tijdperk. Met spelers als Patrick Vieira, Wengers eerste aankoop, en Dennis Bergkamp slaagt de Fransman er in om Arsenal anders te laten voetballen. Mooier, technischer. Met name met het aantrekken van Vieira, die overkomt van Internazionale, slaat Wenger een gouden slag. De controleur is dé drijvende kracht achter het spel van Arsenal en wordt meteen in de armen gesloten door de fans. "Door hem kreeg ik krediet bij de supporters", zou Wenger later vertellen.

Wenger combineert het steeds beter wordende spel met resultaten. In zijn eerste volledige seizoen in Engeland wint de coach direct het kampioenschap en de FA Cup. Het zorgt ervoor dat de trainer stevig in het zadel zit en dat de spelers in zijn filosofie en aanpak beginnen te geloven. In de zeven seizoenen daarna wordt Arsenal nog twee keer kampioen en eindigt het vijf keer als tweede. Onder Wenger groeien The Gunners uit tot een blijvertje in de absolute Engelse top. De goede prestaties gecombineerd met het voetbal dat Arsenal in die periode speelt, levert Wenger de status van toptrainer op.

Het summum; The Invincibles

De eerste jaren van de Franse coach in Londen zijn uitstekend te noemen, maar het absolute summum wordt bereikt in het seizoen 2003/04. Wat Arsenal en Wenger in dat seizoen flikken, is tot op heden nog nooit geëvenaard. De ploeg wordt ongeslagen kampioen in de Premier League en het elftal krijgt als 'The Invincibles' voorgoed een plaatsje in de Engelse voetbalhistorie.

Het is het allerbeste seizoen van de 22 jaar dat Wenger de dienst uitmaakt bij Arsenal. Alles lijkt vanzelf te gaan en het elftal speelt oogstrelend voetbal op het kleine veld van Highbury. Bergkamp en Thierry Henry zijn de grote blikvangers van het team, dat de voetbalhistorie in zal gaan als één van de beste elftallen aller tijden. "Het was geweldig", zei Wenger onlangs nog in een terugblik op dat seizoen. "Ik verwacht dat ongeslagen kampioen worden nooit meer gaat lukken in deze competitie."

Sterspeler Henry, die in dat seizoen dertig keer scoorde, genoot met volle teugen van de unieke prestatie. "Als we het veld op gingen, hadden we vaak het gevoel dat we binnen tien minuten met 2-0 voor zouden staan. In aanloop naar wedstrijden hadden we het er over wie in welke minuut een doelpunt zou maken en hoe. Het is bijzonder. Je ziet in de ogen van de tegenstanders dat zij zich neerleggen bij jouw superioriteit. Ze accepteren het", zegt de spits, die met Arsenal in dat seizoen de titel wint op White Hart Lane, de thuisbasis van Tottenham Hotspur. Het maakt het kampioenschap van The Gunners nog specialer.

De eindbalans van dat competitieseizoen: 26 zeges, twaalf remises en nul nederlagen. "We benaderden met die ploeg de perfectie", zou Bergkamp later vertellen. "Je begint een wedstrijd en je weet zeker dat je gaat winnen. Fantastisch." De ongeslagen serie loopt bovendien nog even door in het nieuwe seizoen. Pas in de vijftigste wedstrijd wordt de ploeg geklopt.

Magere jaren na de stadionverhuizing

Na 93 seizoenen speelt Arsenal op 7 mei 2006 haar laatste wedstrijd op Highbury. De club maakt de overstap naar het grotere Emirates Stadium, een verhuizing die volgens Wenger en de clubleiding cruciaal is om de inkomsten naar een hoger niveau te tillen. De kosten van het stadion zijn gigantisch. Het verhuizing kost de club vijfhonderd miljoen euro. Voor Wenger heeft dat ook sportief gevolgen. De ploeg strijdt niet meer mee om het kampioenschap, maar moet alle zeilen bijzetten om bij de eerste vier te eindigen in de Premier League. Een nieuwe realiteit voor de club, die in het laatste seizoen op Highbury nog de Champions League-finale wist te bereiken.

De kritiek op Wenger neemt toe. Arsenal verliest haar sterspelers aan de rivalen en lijkt niet meer op te kunnen boksen tegen de vermogende concurrentie. Wenger wordt verweten dat hij onvoldoende geld uitgeeft aan nieuwe spelers, maar vanwege de financiële kaalslag in Noord-Londen is dat nagenoeg onmogelijk. "Het voelde alsof wij iemand met stenen moesten vermoorden, terwijl de concurrentie zware machinegeweren in de hand had", omschrijft Wenger de periode na 2006.

De Fransman zet met Arsenal in op jeugdspelers en wil op die manier de dure elftallen van de opponenten proberen bij te blijven. Het is dweilen met de kraan open. Af en toe slaagt Wenger er in om een slag te slaan, een week later kan het team weer als een kaartenhuis in elkaar storten. Berucht is de 8-2 nederlaag op Old Trafford in 2011, terwijl Arsenal in dat seizoen ook de League Cup-finale verliest van het nietige Birmingham City.

De druk op Wenger bereikt een nieuw level in 2014, als hij door José Mourinho ook nog eens wordt omschreven als een specialist in failure. Mourinho doet die uitspraak in aanloop naar de wedstrijd Chelsea tegen Arsenal, Wengers duizendste duel in dienst van Arsenal. De Fransman verliest met zijn ploeg het uitduel met 6-0, waardoor de coach uitgelachen wordt in Engeland. De kritiek zwelt weer aan. De werkwijze van Wenger zou achterhaald zijn en niet meer passen binnen de huidige voetbalwereld. Wenger krijgt de teksten mee, maar houdt vast aan zijn filosofie. Hij wil elk seizoen binnen de topvier eindigen om Champions League veilig te stellen en zo het stadion af te kunnen betalen. Dat lukt, in zijn eerste twintig seizoenen eindigt hij bij de eerste vier in de competitie. 


Nieuwe hoop in Noord-Londen

Het kost Arsenal wat jaren, maar het Emirates Stadium begint zijn vruchten af te werpen. Het zorgt ervoor dat The Gunners de afgelopen twee seizoenen de stap naar de absolute Engelse top weer hebben gezet. In het jaar 2014/15 wordt de ploeg derde, het jaar daarna eindigt het als tweede. Ook op de transfermarkt kan de club mee, het trekt sterren als Alexis Sánchez, Mesut Özil en Petr Cech aan. Het brengt een lach op het gezicht van Wenger, die ondanks de veelvuldige kritiek aan zijn adres altijd is blijven geloven in zijn aanpak. Het is een reden waarom hij 22 jaar lang bij dezelfde club kan werken.

Een overwacht einde

Lange tijd wil hij niet praten over zijn afscheid bij de club. Veel supporters stellen dat de Fransman zijn eigen afscheid kan regisseren en daar begint het inderdaad op te lijken. Zeker als er mei 2017 het bericht naar buiten komt dat de dan 67-jarige trainer voor twee jaar bijtekent. Het bericht zorgt voor verontwaardiging onder voetbalsupporters, want Arsenal heeft een slecht seizoen achter de rug. Voor het eerst sinds 1997 wordt er naast een ticket voor de Champions League gegrepen.

Arsenal wint in mei, kort voor het bericht over de contractverlenging, nog wel de FA Cup. Dat wordt gezien als een mooi afscheid voor Wenger, maar die verrast alles en iedereen door op zijn post te blijven. De Fransman tekent voor twee jaar bij, maar opmerkelijk genoeg slingert Arsenal in april 2018 de wereld in dat Wenger na dit seizoen stopt bij de club. Hij heeft op dat moment liefst 1228 duels van Arsenal gecoacht.

Wilde Wenger blijven?

Het nieuws zorgt voor een enorme schok in voetballand, maar komt voor vele Arsenal-fans ook als geroepen. Met een zesde plaats in de Premier League en teleurstellende uitschakeling in beide bekertoernooien kent de ploeg wederom een matig jaar. Alleen in het Europa League-toernooi is er kans op zilverwerk, waar de ploeg via Atlético Madrid de finale hoopt te bereiken. De Europa League-trofee moet het ultieme afscheidscadeau vormen voor Wenger.

Aanvankelijk leeft het idee dat Wenger zelf besluit om te stoppen, maar dat wordt al snel anders. Diverse Engelse media berichten dat de Fransman 12,5 miljoen euro meekrijgt om na dit seizoen te stoppen. Wenger bevestigt dat de timing 'niet echt zijn beslissing' is, wat de indruk geeft dat hij nog wel even had willen blijven. 

Het typeert het vasthoudende karakter van Wenger: hij weigert de handdoek in de ring te gooien en lijkt te willen sterven in de dug-out van Arsenal. Dat gaat niet meer gebeuren, maar de coach zal wel via de voordeur het door hemzelf gecreëerde Emirates Stadium kunnen verlaten. Het is de Fransman, die altijd bleef vasthouden aan zijn principes en niet wilde meedoen met de gekte die steeds gekker werd, gegund. Hij kan vanavond (donderdag) de eerste stap zetten, als Atlético Madrid op bezoek komt. 

Door: Remco Jacobi

gerelateerd

Reacties

Het laatste nieuws
Volledig
Compact

 1. zondag 27 mei 2018

 2. Geblesseerde Salah komt met hoopvol bericht richting WK 19:15

  Geblesseerde Salah komt met hoopvol bericht richting WK

  Mohamed Salah heeft goede hoop dat hij komende maand in actie kan komen op het WK in Rusland. De Egyptenaar die zaterdag…

 3. Van Gaal geeft binnen twee maanden duidelijkheid over toekomst 18:50

  Van Gaal geeft binnen twee maanden duidelijkheid over toekomst

  Het is nog altijd niet zeker dat Louis van Gaal zijn laatste klus als hoofdtrainer al achter de rug heeft. De 66-jarige…

 4. Video: Gerrard steekt loftrompet over oud-teamgenoot Kuyt 18:33

  Video: Gerrard steekt loftrompet over oud-teamgenoot Kuyt

  Steven Gerrard en Dirk Kuyt speelden jaren samen bij Liverpool en vormden een sterk koppel. De Engelse oud-middenvelder is…

 5. Klaassen strijdvaardig: "Vastbesloten om meer te gaan spelen" 18:16

  Klaassen strijdvaardig: "Vastbesloten om meer te gaan spelen"

  Hij kan terugkijken op een matig debuutseizoen bij Everton, maar toch is Davy Klaassen strijdbaar. De 25-jarige middenvelder wil…

 6. Kuyt geniet met volle teugen: "Kijk terug op iets prachtigs" 17:54

  Kuyt geniet met volle teugen: "Kijk terug op iets prachtigs"

  Dirk Kuyt heeft met volle teugen genoten van zijn afscheidswedstrijd. De man om wie het allemaal draaide zondagmiddag genoot van…

 7. Karius spreekt zich uit: "Liefst zou ik de tijd terugdraaien" 17:29

  Karius spreekt zich uit: "Liefst zou ik de tijd terugdraaien"

  Loris Karius heeft zich voor het eerst uitgebreid uitgesproken over zijn grote blunders in de Champions League-finale van…

 8. Video: Gullit maakt heerlijke parodie op 'fantastic game'-filmpje 17:20

  Video: Gullit maakt heerlijke parodie op 'fantastic game'-filmpje

  Ruud Gullit bewees zondagmiddag over een mooi staaltje humor te beschikken. Het voetbalicoon was aanwezig bij de…

 9. Van Gaal looft 'totale mens' Kuyt: "Voorbeeld voor medespelers" 17:00

  Van Gaal looft 'totale mens' Kuyt: "Voorbeeld voor medespelers"

  Louis van Gaal vond het belangrijkste aspect aan de voetballer Dirk Kuyt het feit dat hij een 'totaal mens' was. Het principe…

 10. Ajax Vrouwen sluit af met remise, FC Twente wint in Heerenveen 16:39

  Ajax Vrouwen sluit af met remise, FC Twente wint in Heerenveen

  Landskampioen Ajax is er in de laatste speelronde van de Eredivisie Vrouwen zondag niet in geslaagd om te winnen van nummer vijf…

 11. Mignolet over concurrent Karius: "Dan kun je niet veel zeggen" 16:15

  Mignolet over concurrent Karius: "Dan kun je niet veel zeggen"

  Terwijl Simon Mignolet zat weg te kwijnen op de bank in Kiev tijdens de Champions League-finale, ging concurrent Loris Karius…

 12. Fotoserie: de fraaie Dirk Kuyt Testimonial in beeld 15:54

  Fotoserie: de fraaie Dirk Kuyt Testimonial in beeld

  Dirk Kuyt heeft zondag een prachtig afscheid als profvoetballer gekend. De 37-jarige aanvaller kreeg een fraaie Testimonial in…

 13. Icoon Dirk Kuyt krijgt prachtig afscheid in sfeervolle Kuip 15:37

  Icoon Dirk Kuyt krijgt prachtig afscheid in sfeervolle Kuip

  De Dirk Kuyt Testimonial is zondagmiddag prachtig verlopen. In een zonovergoten en volle Kuip maakten vanmiddag meerdere sterren…

 14. Inter-coach Spalletti rekent op langer verblijf Icardi 15:11

  Inter-coach Spalletti rekent op langer verblijf Icardi

  Mauro Icardi maakte er afgelopen seizoen 29 in de Serie A en is daardoor zeer gewild op de transfermarkt. Internazionale-trainer…

 15. Gaat Neuer mee naar WK, dan is hij basisspeler 14:30

  Gaat Neuer mee naar WK, dan is hij basisspeler

  Joachim Löw heeft een knoop doorgehakt aangaande zijn selectie voor het WK in Rusland. De bondscoach van Duitsland heeft laten…

 16. Video: hoe Real Madrid de Champions League-winst vierde 14:09

  Video: hoe Real Madrid de Champions League-winst vierde

  Na het laatste fluitsignaal in Kiev was er zaterdag uiteraard groot feest in het kamp van Real Madrid. In deze video van het…

 17. Hoe verder met Karius? "Dit kan een trauma worden" 13:43

  Hoe verder met Karius? "Dit kan een trauma worden"

  Loris Karius beleefde zaterdag een absolute horroravond met twee kapitale blunders in de Champions League-finale tegen Real…

 18. Ronaldo komt enigszins terug op woorden over vertrek 13:12

  Ronaldo komt enigszins terug op woorden over vertrek

  Cristiano Ronaldo deed zaterdag stof opwaaien, door na de Champions League-eindzege te speculeren over een vertrek uit Madrid.…

 19. Ruud van Nistelrooy: "We gaan de carrière van Dirk eren" 13:00

  Ruud van Nistelrooy: "We gaan de carrière van Dirk eren"

  Ruud van Nistelrooy is een van de grote sterren die zondag zijn opwachting maakt bij de Dirk Kuyt Testimonial in De Kuip. De…

 20. Real-preses Perez: "Wij zijn het toppunt van het wereldvoetbal" 12:31

  Real-preses Perez: "Wij zijn het toppunt van het wereldvoetbal"

  Florentino Perez is een zeer tevreden voorzitter. De preses van Real Madrid zag zijn ploeg zaterdag voor de derde keer op rij de…

 21. Iniesta spreekt zich uit: "Willen kampioen van Azië worden" 12:07

  Iniesta spreekt zich uit: "Willen kampioen van Azië worden"

  Andrés Iniesta is deze week officieel begonnen aan zijn periode bij Vissel Kobe in Japan. De 34-jarige Spanjaard werd bij zijn…

 22. Video: Brands over zijn avontuur in de Premier League 11:52

  Video: Brands over zijn avontuur in de Premier League

  Na jarenlang de scepter te hebben gezwaaid bij PSV, gaat Marcel Brands aan de slag bij Everton als Director of Football.…

 23. Giggs over landgenoot Bale: "Beste speler uit Wales ooit" 11:25

  Giggs over landgenoot Bale: "Beste speler uit Wales ooit"

  Ryan Giggs was zelf een legendarische voetballer, maar vindt Gareth Bale de beste voetballer die Wales ooit heeft voortgebracht.…

 24. Terugblik op finale: records Zidane en Ronaldo, Liverpool faalt 11:02

  Terugblik op finale: records Zidane en Ronaldo, Liverpool faalt

  De Champions League-finale tussen Real Madrid en Liverpool die zaterdag in 3-1 eindigde heeft voldoende stof tot napraten…

 25. Zidane haalt schouders op: "Ronaldo blijft bij Real" 10:26

  Zidane haalt schouders op: "Ronaldo blijft bij Real"

  Cristiano Ronaldo baarde zaterdag opzien door twijfel te zaaien over zijn toekomst, maar Zinedine Zidane maakt zich geen zorgen.…

 26. Memphis: "Dan kom je bij Oranje ook met een lekker gevoel" 10:01

  Memphis: "Dan kom je bij Oranje ook met een lekker gevoel"

  Memphis kan terugkijken op een geweldig seizoen bij Olympique Lyon, zijn Franse werkgever die hij op de laatste speeldag van de…

 27. Van Bronckhorst looft karakter Kuyt: "Dirk is een winnaar" 09:34

  Van Bronckhorst looft karakter Kuyt: "Dirk is een winnaar"

  Giovanni van Bronckhorst werd vorig seizoen kampioen met Dirk Kuyt bij Feyenoord, maar kreeg onlangs de wind van voren toen de…

 28. Wijnaldum: "Manier waarop we verliezen is zuur" 09:10

  Wijnaldum: "Manier waarop we verliezen is zuur"

  Georginio Wijnaldum begon zaterdag in de basis bij Liverpool en speelde de hele wedstrijd tegen Real Madrid, maar kon met zijn…

 29. 09:06

  Fotoserie: Real Madrid klopt Liverpool in eindstrijd CL

 30. Video: feest in kleedkamer Real na winst op Liverpool 08:54

  Video: feest in kleedkamer Real na winst op Liverpool

  Na afloop van de gewonnen Champions League-finale tegen Liverpool was het in feest in de kleedkamer van Real Madrid in volle…

 31. Karius baalt: "Vind het heel erg voor mijn teamgenoten" 08:38

  Karius baalt: "Vind het heel erg voor mijn teamgenoten"

  Ontroostbaar was Loris Karius zaterdagavond na de verloren Champions League-finale tegen Real Madrid. De Duitse keeper van…

 32. Spoorboekje: Kuyt Testimonial, CL-nasleep en play-offs in België 07:00

  Spoorboekje: Kuyt Testimonial, CL-nasleep en play-offs in België

  Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het…

 33. Gisteren gemist: Cristiano Ronaldo hint naar exit, Van Dijk baalt 00:30

  Gisteren gemist: Cristiano Ronaldo hint naar exit, Van Dijk baalt

  In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een…

 34. Zidane over vergelijking met het Bale's doelpunt: "Niet hetzelfde" 00:00

  Zidane over vergelijking met het Bale's doelpunt: "Niet hetzelfde"

  Zinedine Zidane kon het doelpunt dat Gareth Bale maakte zaterdagavond in de Champions League-finale moeilijk vergelijken met…

 35. zaterdag 26 mei 2018

 36. Cristiano Ronaldo hint sterk naar vertrek bij Real Madrid 23:34

  Cristiano Ronaldo hint sterk naar vertrek bij Real Madrid

  Cristiano Ronaldo heeft bijzonder veel onduidelijkheid geschept over zijn toekomst bij Real Madrid. Na zijn vijfde (!) Champions…

 37. Van Dijk eerlijk na CL-finale: "We hebben terecht verloren" 23:24

  Van Dijk eerlijk na CL-finale: "We hebben terecht verloren"

  Het verlies in de Champions League-finale van zaterdagavond doet Virgil van Dijk ontzettend veel pijn. Het gevoel dat de 1-3…

 38. Bale baalde dat hij niet mocht spelen in CL-finale van Zidane 23:04

  Bale baalde dat hij niet mocht spelen in CL-finale van Zidane

  Gareth Bale speelde een absolute hoofdrol bij Real Madrid in de Champions League-finale zaterdagavond. Met een geweldige omhaal…

 39. Eerste diagnose Salah: arm uit de kom, ernst onduidelijk 22:53

  Eerste diagnose Salah: arm uit de kom, ernst onduidelijk

  Mohamed Salah viel in de Champions League-finale uit met een zware schouderblessure. De aanvaller van Liverpool werd door Real…

 40. Real Madrid breidt dankzij Bale hegemonie uit na uitvallen Salah 22:39

  Real Madrid breidt dankzij Bale hegemonie uit na uitvallen Salah

  Real Madrid heeft voor het derde jaar op rij beslag gelegd op de Champions League. Liverpool begon zeer sterk, totdat…

 41. Video: de twee enorme flaters van Liverpool-doelman Karius 22:32

  Video: de twee enorme flaters van Liverpool-doelman Karius

  Liverpool verloor zaterdagavond de finale van de Champions League tegen Real Madrid (3-1). Keeper Loris Karius speelde op z'n…

 42. Elia: "Was beetje een baby die om aandacht schreeuwde" 22:06

  Elia: "Was beetje een baby die om aandacht schreeuwde"

  Eljero Elia is blij om terug bij het Nederlands elftal te zijn. De aanvaller liet bij de vorige selectie nog weten ontstemd te…

 43. In beeld: de eerste helft van de Champions League-finale 21:35

  In beeld: de eerste helft van de Champions League-finale

  Na een ijzersterk begin van Liverpool, met kansjes van Mohamed Salah, Roberto Firmino en een kopbal van Virgil van Dijk, vocht…

 44. Buijs toont zich waardig verliezer: "Dit is geen smetje op vier jaar" 21:12

  Buijs toont zich waardig verliezer: "Dit is geen smetje op vier jaar"

  Trainer Danny Buijs kon zaterdagmiddag met Kozakken Boys de titel in de Tweede Divisie uiteindelijk niet grijpen. Toch is de…

 45. Jones looft Van Marwijk: "Houdt pers en fans tevreden" 20:40

  Jones looft Van Marwijk: "Houdt pers en fans tevreden"

  Brad Jones is vol lof over over bondscoach Bert van Marwijk. De trainer staats sinds kort aan het roer bij Australië en riep de…

 46. Oranje-dames in uitverkocht Abe Lenstra Stadion tegen Slowakije 20:21

  Oranje-dames in uitverkocht Abe Lenstra Stadion tegen Slowakije

  De Oranje-vrouwen spelen op dinsdag 12 juni aanstaande in een uitverkocht Abe Lenstra Stadion tegen Slowakije. De 24 duizend…

 47. Fulham wint duel van 200 miljoen en promoveert naar de PL 19:54

  Fulham wint duel van 200 miljoen en promoveert naar de PL

  Na een afwezigheid van vier seizoenen keert Fulham terug in de Premier League. De formatie uit Londen was zaterdag op Wembley…

 48. Van Dijk en Wijnaldum starten, geen verrassingen bij Real 19:40

  Van Dijk en Wijnaldum starten, geen verrassingen bij Real

  Voor het eerst sinds 2010 starten er twee Nederlanders bij dezelfde ploeg in de Champions League-finale. Zowel Virgil van Dijk…

 49. Martens helpt Barcelona naar de Spaanse bekerfinale 19:25

  Martens helpt Barcelona naar de Spaanse bekerfinale

  Lieke Martens is zaterdagavond van grote waarde geweest voor FC Barcelona. De sterspeler had een groot aandeel in de winst op…

 50. Liverpool-eigenaar: "Volgend seizoen om alle prijzen strijden" 19:04

  Liverpool-eigenaar: "Volgend seizoen om alle prijzen strijden"

  Het behalen van de Champions League-finale heeft Liverpool in alle geledingen veel vertrouwen gegeven. De club zag de (Europese)…

 51. Video: Vormer meldt zich voor eerste keer bij Oranje 18:51

  Video: Vormer meldt zich voor eerste keer bij Oranje

  Ruud Vormer meldde zich zaterdag voor de eerste keer bij het Nederlands elftal. Ons Oranje was erbij en volgde de middenvelder…

 52. Knol vertrekt bij Vitesse: "Was geen ruimte bij het eerste elftal" 18:18

  Knol vertrekt bij Vitesse: "Was geen ruimte bij het eerste elftal"

  Elf jaar nadat hij als speler vertrok bij Vitesse, trekt Ruud Knol wederom de deur achter zich dicht in Arnhem. De 37-jarige…

Meer nieuws