Terugblik: de 22 bewogen jaren van Wenger bij Arsenal

26 april 2018 – Arsene Wenger behoorde niet tot het meubilair bij Arsenal, maar leek het zelf te zíjn. Toch vertrekt de Fransman na dit seizoen bij de club, een afscheid dat niemand echt had zien aankomen. Het vertrek van de 68-jarige clubicoon zorgt bij de fans voor een lach en een traan. Wenger vernieuwde de Premier League, schreef geschiedenis en werd vervolgens ingehaald door de tijd en het geld. FCUpdate.nl blikt terug op de 22 bewogen jaren van Le Professeur als coach van The Gunners, die hij wil verlaten met de Europa League op zak. 

De moeizame entree

"Arsene who?" Het is de nazomer van 1996 als de London Evening Standard zich met chocoladeletters op de sportpagina afvraagt wie in hemelsnaam die nieuwe trainer van Arsenal is. Wenger is op dat moment 46 jaar en een vreemde eend in de bijt. Hij begint zijn carrière als hoofdtrainer bij AS Nancy-Lorraine, werkt daarna bij AS Monaco en is tot 1996 nog één seizoen actief bij het Japanse Nagoya Grampus Eight. En dan is daar ineens Arsenal.
Terugblik: de 22 bewogen jaren van Wenger bij Arsenal

Het is inmiddels moeilijk voor te stellen, maar de club was op dat moment een typisch Engelse vereniging. Een robuust elftal dat met lange ballen, fysieke strijd en weinig poespas haar wedstrijden speelt in de subtop van Engeland. Discipline is er in die periode, net als al bij veel andere Engelse ploegen, nauwelijks. Het drinken van alcohol is de spelers allerminst vreemd, net als ongezond eten. "We drinken dagelijks enorme sloten bier", zei captain Tony Adams onomwonden.

Het is Wenger een doorn in het oog. De werkwijze van de Fransman staat haaks op die van George Graham, de voorganger van Wenger die tussen 1986 en 1995 de coach van Arsenal was en voordat Wenger kwam nog een korte periode werd opgevolgd door Bruce Rioch. De tacticus komt in zijn eerste periode met revolutionaire ideeën op de proppen. Hij wil voedingsschema's en speciale trainingsprogramma's voor de spelers en veegt de vloer aan met het drankgebruik. En het belangrijkste: hij pleit voor technisch combinatievoetbal en wil het kick and rush voorgoed verbannen van Highbury.

De komst van Wenger zorgt voor scepsis. Engelse media zijn niet overtuigd van de Fransman, die alles beter denkt te weten en met zijn manier van spreken een aparte gewaarwording is. Ook de spelers zijn niet enthousiast, zo zou verdediger Lee Dixon later vertellen. "We keken elkaar aan en dachten: 'Wie de fuck is hij en wat wil hij met ons? Wie denkt hij wel niet dat hij is?'" Dat Wenger zou uitgroeien tot een icoon, die Arsenal naar een hoger niveau tilt en met spectaculair voetbal de harten van de voetballiefhebber voor zich wint, verwacht op dat moment niemand.

Boring Arsenal verdwijnt voorgoed

Dat Wenger de bijnaam Le Professeur krijgt, is niet vreemd. De Fransman staat voor aanvallend en revolutionair voetbal, iets wat hij bij AS Monaco al aan het grote publiek heeft laten zien. Maar het houterige team van Arsenal transformeren in een verfijnd elftal, is volgens velen onbegonnen werk. Het lukt Wenger echter om af te rekenen met Boring Arsenal, de bijnaam die de ploeg droeg in het pre-Wenger-tijdperk. Met spelers als Patrick Vieira, Wengers eerste aankoop, en Dennis Bergkamp slaagt de Fransman er in om Arsenal anders te laten voetballen. Mooier, technischer. Met name met het aantrekken van Vieira, die overkomt van Internazionale, slaat Wenger een gouden slag. De controleur is dé drijvende kracht achter het spel van Arsenal en wordt meteen in de armen gesloten door de fans. "Door hem kreeg ik krediet bij de supporters", zou Wenger later vertellen.

Wenger combineert het steeds beter wordende spel met resultaten. In zijn eerste volledige seizoen in Engeland wint de coach direct het kampioenschap en de FA Cup. Het zorgt ervoor dat de trainer stevig in het zadel zit en dat de spelers in zijn filosofie en aanpak beginnen te geloven. In de zeven seizoenen daarna wordt Arsenal nog twee keer kampioen en eindigt het vijf keer als tweede. Onder Wenger groeien The Gunners uit tot een blijvertje in de absolute Engelse top. De goede prestaties gecombineerd met het voetbal dat Arsenal in die periode speelt, levert Wenger de status van toptrainer op.

Het summum; The Invincibles

De eerste jaren van de Franse coach in Londen zijn uitstekend te noemen, maar het absolute summum wordt bereikt in het seizoen 2003/04. Wat Arsenal en Wenger in dat seizoen flikken, is tot op heden nog nooit geëvenaard. De ploeg wordt ongeslagen kampioen in de Premier League en het elftal krijgt als 'The Invincibles' voorgoed een plaatsje in de Engelse voetbalhistorie.

Het is het allerbeste seizoen van de 22 jaar dat Wenger de dienst uitmaakt bij Arsenal. Alles lijkt vanzelf te gaan en het elftal speelt oogstrelend voetbal op het kleine veld van Highbury. Bergkamp en Thierry Henry zijn de grote blikvangers van het team, dat de voetbalhistorie in zal gaan als één van de beste elftallen aller tijden. "Het was geweldig", zei Wenger onlangs nog in een terugblik op dat seizoen. "Ik verwacht dat ongeslagen kampioen worden nooit meer gaat lukken in deze competitie."

Sterspeler Henry, die in dat seizoen dertig keer scoorde, genoot met volle teugen van de unieke prestatie. "Als we het veld op gingen, hadden we vaak het gevoel dat we binnen tien minuten met 2-0 voor zouden staan. In aanloop naar wedstrijden hadden we het er over wie in welke minuut een doelpunt zou maken en hoe. Het is bijzonder. Je ziet in de ogen van de tegenstanders dat zij zich neerleggen bij jouw superioriteit. Ze accepteren het", zegt de spits, die met Arsenal in dat seizoen de titel wint op White Hart Lane, de thuisbasis van Tottenham Hotspur. Het maakt het kampioenschap van The Gunners nog specialer.

De eindbalans van dat competitieseizoen: 26 zeges, twaalf remises en nul nederlagen. "We benaderden met die ploeg de perfectie", zou Bergkamp later vertellen. "Je begint een wedstrijd en je weet zeker dat je gaat winnen. Fantastisch." De ongeslagen serie loopt bovendien nog even door in het nieuwe seizoen. Pas in de vijftigste wedstrijd wordt de ploeg geklopt.

Magere jaren na de stadionverhuizing

Na 93 seizoenen speelt Arsenal op 7 mei 2006 haar laatste wedstrijd op Highbury. De club maakt de overstap naar het grotere Emirates Stadium, een verhuizing die volgens Wenger en de clubleiding cruciaal is om de inkomsten naar een hoger niveau te tillen. De kosten van het stadion zijn gigantisch. Het verhuizing kost de club vijfhonderd miljoen euro. Voor Wenger heeft dat ook sportief gevolgen. De ploeg strijdt niet meer mee om het kampioenschap, maar moet alle zeilen bijzetten om bij de eerste vier te eindigen in de Premier League. Een nieuwe realiteit voor de club, die in het laatste seizoen op Highbury nog de Champions League-finale wist te bereiken.

De kritiek op Wenger neemt toe. Arsenal verliest haar sterspelers aan de rivalen en lijkt niet meer op te kunnen boksen tegen de vermogende concurrentie. Wenger wordt verweten dat hij onvoldoende geld uitgeeft aan nieuwe spelers, maar vanwege de financiële kaalslag in Noord-Londen is dat nagenoeg onmogelijk. "Het voelde alsof wij iemand met stenen moesten vermoorden, terwijl de concurrentie zware machinegeweren in de hand had", omschrijft Wenger de periode na 2006.

De Fransman zet met Arsenal in op jeugdspelers en wil op die manier de dure elftallen van de opponenten proberen bij te blijven. Het is dweilen met de kraan open. Af en toe slaagt Wenger er in om een slag te slaan, een week later kan het team weer als een kaartenhuis in elkaar storten. Berucht is de 8-2 nederlaag op Old Trafford in 2011, terwijl Arsenal in dat seizoen ook de League Cup-finale verliest van het nietige Birmingham City.

De druk op Wenger bereikt een nieuw level in 2014, als hij door José Mourinho ook nog eens wordt omschreven als een specialist in failure. Mourinho doet die uitspraak in aanloop naar de wedstrijd Chelsea tegen Arsenal, Wengers duizendste duel in dienst van Arsenal. De Fransman verliest met zijn ploeg het uitduel met 6-0, waardoor de coach uitgelachen wordt in Engeland. De kritiek zwelt weer aan. De werkwijze van Wenger zou achterhaald zijn en niet meer passen binnen de huidige voetbalwereld. Wenger krijgt de teksten mee, maar houdt vast aan zijn filosofie. Hij wil elk seizoen binnen de topvier eindigen om Champions League veilig te stellen en zo het stadion af te kunnen betalen. Dat lukt, in zijn eerste twintig seizoenen eindigt hij bij de eerste vier in de competitie. 


Nieuwe hoop in Noord-Londen

Het kost Arsenal wat jaren, maar het Emirates Stadium begint zijn vruchten af te werpen. Het zorgt ervoor dat The Gunners de afgelopen twee seizoenen de stap naar de absolute Engelse top weer hebben gezet. In het jaar 2014/15 wordt de ploeg derde, het jaar daarna eindigt het als tweede. Ook op de transfermarkt kan de club mee, het trekt sterren als Alexis Sánchez, Mesut Özil en Petr Cech aan. Het brengt een lach op het gezicht van Wenger, die ondanks de veelvuldige kritiek aan zijn adres altijd is blijven geloven in zijn aanpak. Het is een reden waarom hij 22 jaar lang bij dezelfde club kan werken.

Een overwacht einde

Lange tijd wil hij niet praten over zijn afscheid bij de club. Veel supporters stellen dat de Fransman zijn eigen afscheid kan regisseren en daar begint het inderdaad op te lijken. Zeker als er mei 2017 het bericht naar buiten komt dat de dan 67-jarige trainer voor twee jaar bijtekent. Het bericht zorgt voor verontwaardiging onder voetbalsupporters, want Arsenal heeft een slecht seizoen achter de rug. Voor het eerst sinds 1997 wordt er naast een ticket voor de Champions League gegrepen.

Arsenal wint in mei, kort voor het bericht over de contractverlenging, nog wel de FA Cup. Dat wordt gezien als een mooi afscheid voor Wenger, maar die verrast alles en iedereen door op zijn post te blijven. De Fransman tekent voor twee jaar bij, maar opmerkelijk genoeg slingert Arsenal in april 2018 de wereld in dat Wenger na dit seizoen stopt bij de club. Hij heeft op dat moment liefst 1228 duels van Arsenal gecoacht.

Wilde Wenger blijven?

Het nieuws zorgt voor een enorme schok in voetballand, maar komt voor vele Arsenal-fans ook als geroepen. Met een zesde plaats in de Premier League en teleurstellende uitschakeling in beide bekertoernooien kent de ploeg wederom een matig jaar. Alleen in het Europa League-toernooi is er kans op zilverwerk, waar de ploeg via Atlético Madrid de finale hoopt te bereiken. De Europa League-trofee moet het ultieme afscheidscadeau vormen voor Wenger.

Aanvankelijk leeft het idee dat Wenger zelf besluit om te stoppen, maar dat wordt al snel anders. Diverse Engelse media berichten dat de Fransman 12,5 miljoen euro meekrijgt om na dit seizoen te stoppen. Wenger bevestigt dat de timing 'niet echt zijn beslissing' is, wat de indruk geeft dat hij nog wel even had willen blijven. 

Het typeert het vasthoudende karakter van Wenger: hij weigert de handdoek in de ring te gooien en lijkt te willen sterven in de dug-out van Arsenal. Dat gaat niet meer gebeuren, maar de coach zal wel via de voordeur het door hemzelf gecreëerde Emirates Stadium kunnen verlaten. Het is de Fransman, die altijd bleef vasthouden aan zijn principes en niet wilde meedoen met de gekte die steeds gekker werd, gegund. Hij kan vanavond (donderdag) de eerste stap zetten, als Atlético Madrid op bezoek komt. 

Door: Remco Jacobi

gerelateerd

Reacties

Het laatste nieuws
Volledig
Compact

 1. dinsdag 16 oktober 2018

 2. NEC blijft zoeken en heeft nu Kroatische goalie op proef 10:16

  NEC blijft zoeken en heeft nu Kroatische goalie op proef

  NEC is naarstig op zoek naar een nieuwe doelman en heeft momenteel een Kroatische keeper op proef. Het betreft Oliver Zelinika…

 3. Enrique vond 0-3 achterstand tegen Engeland 'schitterend' 09:58

  Enrique vond 0-3 achterstand tegen Engeland 'schitterend'

  In Spanje schrok men zich maandagavond een hoedje toen de nationale ploeg met een 0-3 achterstand ging rusten tegen Engeland.…

 4. Van de Looi over kritiek: "Iedereen mag zijn mening hebben" 09:38

  Van de Looi over kritiek: "Iedereen mag zijn mening hebben"

  Het is Jong Oranje weer niet gelukt om een eindtoernooi te halen. De belofentenploeg kreeg het niet voor elkaar op het EK van…

 5. De Ligt in duel met Lukaku: "Een hele mooie uitdaging" 09:20

  De Ligt in duel met Lukaku: "Een hele mooie uitdaging"

  Matthijs de Ligt kan zijn borst natmaken voor de interland tegen België van vanavond (dinsdag). De verdediger van Ajax weet dat…

 6. Oranje kent na eeuwwisseling slechte balans tegen België 09:00

  Oranje kent na eeuwwisseling slechte balans tegen België

  Echt hoopvol zijn de resultaten uit het recente verleden niet voor Oranje als het gaat om wedstrijden tegen België. Het…

 7. AED van Zoet in Veendam redt meteen al een leven 08:52

  AED van Zoet in Veendam redt meteen al een leven

  Vorige week schonk Jeroen Zoet zijn oude club Veendam 1894 een AED en het apparaat heeft al snel zijn waarde bewezen bij die…

 8. België vol vertrouwen: "Zijn niet voor niets de nummer één" 08:40

  België vol vertrouwen: "Zijn niet voor niets de nummer één"

  De grote vraag is of het Nederlands elftal na de winst op Duitsland ook in staat is om te wedijveren met de nummer één van de…

 9. 'België treedt ondanks wissels aan met Hazard en Lukaku' 08:20

  'België treedt ondanks wissels aan met Hazard en Lukaku'

  Bondscoach Roberto Martinez gaat de Belgische opstelling voor het treffen met Oranje zoals verwacht op enkele posities wijzigen.…

 10. 'Rosario maakt debuut, ook Hateboer en Danjuma starten' 07:56

  'Rosario maakt debuut, ook Hateboer en Danjuma starten'

  Tegen Duitsland mocht Pablo Rosario wegens een schorsing op knullige wijze niet spelen voor Oranje, maar dinsdagavond tegen…

 11. Kluivert: "Mooi om te zien dat Oranje aan het terugkomen is" 07:41

  Kluivert: "Mooi om te zien dat Oranje aan het terugkomen is"

  Het Nederlands elftal is aan een opleving bezig, maar doet dat zonder de inbreng van Justin Kluivert. De wisselspeler van AS…

 12. Spoorboekje: de balans van Oranje, Brazilië tegen Argentinië 07:00

  Spoorboekje: de balans van Oranje, Brazilië tegen Argentinië

  Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het…

 13. Gisteren gemist: zeldzaam verlies Spanje, Schöne terug bij Ajax 00:30

  Gisteren gemist: zeldzaam verlies Spanje, Schöne terug bij Ajax

  In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een…

 14. maandag 15 oktober 2018

 15. Video: PSV'er kopt monitor van verslaggever aan diggelen 23:54

  Video: PSV'er kopt monitor van verslaggever aan diggelen

  De monitor van FOX Sports-verslaggever Mark van Rijswijk moest er tijdens Jong PSV - Jong Ajax (2-1) aan geloven. Een harde…

 16. Löw gaat elftal van Duitsland aanpassen: "Proces met tegenslag" 23:46

  Löw gaat elftal van Duitsland aanpassen: "Proces met tegenslag"

  Joachim Löw zal het elftal van Duitsland tegen Frankrijk wijzigen. Dat heeft de bondscoach maandag aangekondigd. Löw vindt…

 17. Kroatië klopt Jordanië, Australië wint met PSV'ers in de basis 23:18

  Kroatië klopt Jordanië, Australië wint met PSV'ers in de basis

  Kroatië (op archiefbeeld) heeft een krappe oefenzege geboekt op Jordanië. De vice-wereldkampioen zegevierde maandagavond met…

 18. IJsland degradeert uit Divisie A na nederlaag tegen Zwitserland 22:53

  IJsland degradeert uit Divisie A na nederlaag tegen Zwitserland

  IJsland (op archiefbeeld) is maandag gedegradeerd uit Divisie A van de Nations League. Het land dat de afgelopen zomer…

 19. Engeland trakteert Spanje op een historische nederlaag 22:35

  Engeland trakteert Spanje op een historische nederlaag

  Engeland heeft in de Nations League een historische overwinning geboekt op Spanje (2-3). Het was ruim vijftien jaar geleden dat…

 20. Portugees moet België - Nederland in goede banen zien te leiden 22:16

  Portugees moet België - Nederland in goede banen zien te leiden

  De oefeninterland van Nederland tegen België is dinsdag in Portugese handen. Het is aan Artur Soares Dias om het duel in goede…

 21. Jong PSV wint de mini-topper van jeugdig Jong Ajax 21:48

  Jong PSV wint de mini-topper van jeugdig Jong Ajax

  Jong PSV heeft maandagavond de mini-topper van Jong Ajax gewonnen. De Eindhovense beloften zegevierden met 2-1.  Jong Ajax trad…

 22. Jong Ajax mist maar liefst veertien (!) spelers tegen Jong PSV 21:24

  Jong Ajax mist maar liefst veertien (!) spelers tegen Jong PSV

  Als gevolg van de interlandperiode mist Jong Ajax tegen Jong PSV maar liefst veertien spelers. Trainer Michael Reiziger moet…

 23. Video: Sterling schiet verwoestend hard raak tegen Spanje 21:05

  Video: Sterling schiet verwoestend hard raak tegen Spanje

  Raheem Sterling scoort zelden in het shirt van Engeland, maar tegen Spanje is het wel raak. Nadat de aanvaller van Manchester…

 24. PSV houdt rekening met winterse belangstelling voor spelers 20:27

  PSV houdt rekening met winterse belangstelling voor spelers

  PSV houdt rekening met winterse belangstelling voor haar spelers. Dat zegt technisch manager John de Jong, die beseft dat de…

 25. Koeman adviseert Belgen: "Geniet er nog even van" 19:43

  Koeman adviseert Belgen: "Geniet er nog even van"

  Ronald Koeman adviseert de Belgen vooral nog de vruchten te plukken van de huidige lichting Rode Duivels. De bondscoach van het…

 26. Oranje heeft één of twee vraagtekens voor duel met België 19:30

  Oranje heeft één of twee vraagtekens voor duel met België

  Het Nederlands elftal is nagenoeg fit voor de oefeninterland van dinsdag tegen België. Volgens Ronald Koeman zijn er één of…

 27. Fortuna Sittard vindt in Seegers nieuwe Hoofd Jeugdopleiding 18:53

  Fortuna Sittard vindt in Seegers nieuwe Hoofd Jeugdopleiding

  Fortuna Sittard heeft in Jurgen Seegers (42) een nieuwe Hoofd Jeugdopleiding gevonden. Hij is de opvolger van Claudio Braga, die…

 28. Turan moet vrezen voor celstraf: OM legt eis neer van 12,5 jaar 18:33

  Turan moet vrezen voor celstraf: OM legt eis neer van 12,5 jaar

  Arda Turan hangt een fikse celstraf boven het hoofd. Het Turkse Openbaar Ministerie eiste maandag 12 jaar en 5 maanden voor de…

 29. NEC's hoofdsponsor zit in serieuze financiële problemen 18:07

  NEC's hoofdsponsor zit in serieuze financiële problemen

  NEC-hoofdsponsor EnergieFlex zit in de financiële problemen. De energieleverancier heeft uitstel van betaling aangevraagd.…

 30. UEFA gaat meer geld investeren in ontwikkeling vrouwenvoetbal 17:47

  UEFA gaat meer geld investeren in ontwikkeling vrouwenvoetbal

  De UEFA gaat meer geld investeren in de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal. Vanaf 2020 stelt de Europese voetbalbond voor ieder…

 31. Schöne verlaat Deense ploeg en meldt zich bij Ajax 17:06

  Schöne verlaat Deense ploeg en meldt zich bij Ajax

  Lasse Schöne meldt zich eerder dan gepland weer bij Ajax. Hij heeft de nationale ploeg van Denemarken verlaten en sluit zich…

 32. België gaat wisselen tegen Oranje: "Ook niet alles omgooien" 16:51

  België gaat wisselen tegen Oranje: "Ook niet alles omgooien"

  België grijpt de oefeninterland tegen Nederland aan om ook andere spelers minuten te gunnen. Dat kondigde bondscoach Roberto…

 33. Bijlow traint volledig mee bij Feyenoord en nadert rentree 16:36

  Bijlow traint volledig mee bij Feyenoord en nadert rentree

  Justin Bijlow nadert zijn rentree. De doelman van Feyenoord trainde maandag voor het eerst volledig mee sinds zijn knieblessure.…

 34. Mertens: "Hosanna-stemming is beetje typisch Nederlands" 16:24

  Mertens: "Hosanna-stemming is beetje typisch Nederlands"

  Dries Mertens is onder de indruk van het Nederlands elftal. Toch vindt slaat hij België hoger aan voor de oefeninterland van…

 35. VAK P: 'Qua supportersbeleid al naar Hoofdklasse gedegradeerd' 15:48

  VAK P: 'Qua supportersbeleid al naar Hoofdklasse gedegradeerd'

  VAK P is het supportersbeleid van FC Twente zat. Gisteren (zondag) werden twee supportersbussen van MVV teruggestuurd, omdat…

 36. Matthäus vindt dat Neuer basisplaats moet kwijtraken 14:58

  Matthäus vindt dat Neuer basisplaats moet kwijtraken

  Als het aan Lothar Matthäus ligt, dan komt er een wissel onder de lat bij de Duitse nationale ploeg. De voormalig topspeler…

 37. Boëtius is eerlijk: "Ik had niet ingezet op een transfer" 14:29

  Boëtius is eerlijk: "Ik had niet ingezet op een transfer"

  Als Jean-Paul Boëtius geen rode kaart had gepakt tegen De Graafschap, dan was hij nu nog speler van Feyenoord geweest. Daar is…

 38. Ramos denkt dat Kane zou slagen in Spanje: "Fantastische spits" 14:04

  Ramos denkt dat Kane zou slagen in Spanje: "Fantastische spits"

  Harry Kane heeft volgens Sergio Ramos alle kwaliteiten om te slagen in de Spaanse competitie. De verdediger van Real Madrid…

 39. Neymar hoopt van harte dat Messi doorgaat bij Argentinië 13:40

  Neymar hoopt van harte dat Messi doorgaat bij Argentinië

  Als het aan Neymar ligt, dan stopt Lionel Messi niet als international van Argentinië. De Braziliaan, die bij FC Barcelona…

 40. Oranje Leeuwinnen spelen in Utrecht play-off tegen Zwitserland 13:11

  Oranje Leeuwinnen spelen in Utrecht play-off tegen Zwitserland

  De wedstrijd tussen de Oranje Leeuwinnen en Zwitserland gaat gespeeld worden in het stadion van FC Utrecht. Dat heeft de KNVB…

 41. Vermaelen zes weken uit roulatie dankzij spierkwetsuur 12:47

  Vermaelen zes weken uit roulatie dankzij spierkwetsuur

  Het zit Thomas Vermaelen, niet voor het eerst in zijn carrière, niet mee. De verdediger van FC Barcelona heeft in de Nations…

 42. België slijpt de messen: "Duel met Oranje nooit vriendschappelijk" 12:10

  België slijpt de messen: "Duel met Oranje nooit vriendschappelijk"

  Ondanks dat er bij het duel tussen België en Nederland geen keiharde punten op het spel staan, nemen beide ploegen de wedstrijd…

 43. Wöber maakt overstap van Oostenrijk naar Jong Oostenrijk 11:53

  Wöber maakt overstap van Oostenrijk naar Jong Oostenrijk

  Omdat Maximilian Wöber bij Oostenrijk weinig uitzicht had op speeltijd in de oefeninterland tegen Denemarken, stapt hij over…

 44. Kuyt vindt dat selectie van Koeman er goed opstaat 11:31

  Kuyt vindt dat selectie van Koeman er goed opstaat

  Dirk Kuyt nam zaterdag afscheid van het Nederlands elftal en volgde de interland tegen Duitsland zodoende van dichtbij. De…

 45. Wales moet ook Ramsey missen in wedstrijd tegen Ierland 11:04

  Wales moet ook Ramsey missen in wedstrijd tegen Ierland

  Een fikse domper voor Wales: het land zal dinsdag zonder de twee beste spelers voor de dag komen in de Nations League-wedstrijd…

 46. Witsel kijkt uit naar duel met Oranje: "Willen wel winnen" 10:32

  Witsel kijkt uit naar duel met Oranje: "Willen wel winnen"

  Ondanks dat België tegen Nederland op papier een vriendschappelijke wedstrijd is, staat er uiteraard wel wat op het spel. Bij…

 47. Van der Vaart positief over Memphis: "In potentie een topspeler" 10:04

  Van der Vaart positief over Memphis: "In potentie een topspeler"

  Memphis Depay heeft een grote toekomst voor zich, verwacht Rafael van der Vaart. De middenvelder nam zaterdag afscheid bij…

 48. Verbeek vindt België de 'grote favoriet' tegen Nederland 09:40

  Verbeek vindt België de 'grote favoriet' tegen Nederland

  Het Nederlands elftal mag dan aan een revival bezig zijn, het is in ieder geval niet de favoriet voor de wedstrijd tegen België…

 49. Kroos-plaaggeest De Roon: "Het is het waard als je met 3-0 wint" 09:11

  Kroos-plaaggeest De Roon: "Het is het waard als je met 3-0 wint"

  Dat Marten de Roon tot de uitblinkers van de interland tussen Nederland en Duitsland behoorde, was enigszins een verrassing te…

 50. Van Hanegem stelt prioriteiten: "Het aanwezige talent herkennen" 08:51

  Van Hanegem stelt prioriteiten: "Het aanwezige talent herkennen"

  Volgens Willem van Hanegem is het allemaal niet zo ingewikkeld. De voormalig topvoetballer vindt niet dat Nederland het Duitse…

 51. Complimenten voor Memphis: "Hij was fenomenaal" 08:35

  Complimenten voor Memphis: "Hij was fenomenaal"

  Memphis Depay was een van de uitblinkers aan Oranje-zijde tijdens de interland tussen Nederland en Duitsland. In een rol als…

 52. Bale mist ook Nations League-wedstrijd tegen Ierland 08:15

  Bale mist ook Nations League-wedstrijd tegen Ierland

  Het is geen fijne interlandperiode voor Gareth Bale. De aanvaller van Real Madrid miste vorige week al de interland tegen Spanje…

Meer nieuws