Oud-spits Geels: "Echte spitsen moeten er minimaal 25 maken"

3 mei 2018, 10:59

Wie dit seizoen ook topscorer wordt van de Eredivisie: enorm veel doelpunten heeft hij niet gemaakt. Met nog één speelronde te gaan voert AZ'er Alireza Jahanbakhsh met achttien goals de topscorerslijst aan. Dat zijn er wel erg weinig, vindt oud-Eredivisie-topscorer Ruud Geels.

De oud-spits ziet Jahanbakhsh als favoriet om de titel binnen te slepen. "Maar achttien goals is voor een topscorer wel weinig. Ik vind dat de echte spitsen er minimaal 25 moeten maken", zegt Geels, die in het verleden vijf keer topscorer werd van de Eredivisie, in gesprek met De Telegraaf. "Een echte spits is alleen maar met zichzelf en met z'n cijfertjes bezig."

Bjørn Johnsen is één van de spelers die nog kans maakt om topscorer van de Eredivisie te worden. De spits van ADO Den Haag heeft één goal minder gemaakt dan Jahanbakhsh. De Hagenaren kregen in de vorige speelronde tegen PSV (3-3) een strafschop, die niet door Johnsen werd genomen. "Zo'n Johnsen van ADO werd afgelopen weekend natuurlijk genaaid, omdat El Khayati hem die strafschop niet liet nemen. Trainer Fons Groenendijk had daar in moeten grijpen. Een topscorer van de Eredivisie is heel veel geld waard. Zo dom."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen