Ajax sluit seizoen af met krappe zege bij Excelsior

6 mei 2018, 16:23

Ondanks een dramatisch begin in Rotterdam heeft Ajax het seizoen toch nog positief afgesloten. Dankzij een sterke Hakim Ziyech en goals van Justin Kluivert en Kasper Dolberg in de tweede helft, won het met 1-2 op bezoek bij Excelsior.

Halverwege stond er 1-0 op het scorebord, en dat was een terechte tussenstand. Bij Ajax liep het totaal niet. Het spel in Kralingen was typerend voor het teleurstellende seizoen van de Amsterdammers. Niet alleen ontbrak de echte wil om te winnen omdat er niets meer op het spel stond – de tweede plek was immers al binnen, maar ook voetballend gezien ging er simpelweg te veel fout.

Niet veel later mocht Kasper Dolberg aanleggen vanaf elf meter, na een vrij makkelijk gegeven strafschop door Bas Nijhuis. De Deen faalde niet en schoot Ajax op voorsprong. Toen het beter ging lopen bij de Ajacieden kwam Excelsior er niet echt meer aan te pas, al kreeg het nog een enorme kopkans via Jordy de Wijs (paal). Doelman Ogmundur Kristinsson redde aan de andere kant nog een paar keer uitstekend op Amsterdamse pogingen, waardoor het bleef bij 1-2.

Ajax eindigt een teleurstellend seizoen met een krappe zege bij Excelsior en de tweede plek, terwijl de Kralingers een plek zakken en tiende worden.

Opstellingen en beoordelingen*

Excelsior: Ogmundur Kristinsson 7, Khalid Karami 7, Jurgen Mattheij 7, Jordy de Wijs 7, Jeffry Fortes 6, Hicham Faik 6, Ali Messaoud 6 (73. Kevin Vermeulen), Ryan Koolwijk 7 (79. Jinty Caenepeel), Stanley Elbers 7, Mike van Duinen 7, Anouar Hadouir 6 (68. Levi Garcia 6)

Ajax: Kostas Lamprou 5, Noussair Mazraoui 4, Matthijs de Ligt 5, Azor Matusiwa 7, Nicolas Tagliafico 6, Hakim Ziyech 8, Lasse Schöne 6, Donny van de Beek 6 (86. Jurgen Ekkelenkamp), Justin Kluivert 6, Klaas-Jan Huntelaar 5 (38. David Neres 6), Kasper Dolberg 6 (72. Mateo Cassierra)

Man of the match: Hakim Ziyech

*spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen