Nog drie partijen in de race om opvolger van Jupiler te worden

23 mei 2018, 08:04

Vanaf volgend seizoen is de Jupiler League niet langer: het contract van biermerk Jupiler als hoofdsponsor van de eerste divisie loopt namelijk af en wordt niet meer verlengd. Dus is de Coöperatie Eerste Divisie (CED) hard op zoek naar een nieuwe naamgever voor de tweede competitie van Nederland: er zijn nog drie gegadigden in de race. "Het gaat de goede kant op."

Dat verzekert Bob van Oosterhout, sportmarketeer en commissaris van de CED. "Alle clubs moeten akkoord gaan en een sponsor moet ook helemaal tevreden zijn", legt hij het ingewikkelde proces uit in het Algemeen Dagblad. De nieuwe naamgever gaat een vast bedrag van ongeveer één miljoen euro per seizoen betalen met nog enkele overige variabelen in de sponsordeal.

"De commerciële waarde van de eerste divisie, qua aandacht en exposure, ligt tussen 1,7 en 2,5 miljoen. Of de competitie nu met traditieclubs als Twente, Roda en Sparta commercieel meer waard wordt? Op termijn zeker, want het niveau zal stijgen en de aandacht zal toenemen", aldus Van Oosterhout. "Maar in de nieuwe deal is de komst van die grote clubs niet verwerkt. Dat zou erg opportunistisch zijn.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen