NAC Breda roept weer zelfstandig beloftenteam in leven

30 mei 2018, 13:42

NAC Breda zet vanaf het nieuwe seizoen weer een beloftenteam op poten. De selectie en de beloften gaan werken met een aparte, vaste kern spelers met ieder een hoofdtrainer. NAC wil zo voor een extra brug zorgen tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal. Aan welke competitie Jong NAC meedoet, is nog niet bekend.

Na een gezamenlijke start met de voltallige selectie wordt later in de voorbereiding een schifting gemaakt. De kern van Jong NAC zal bestaan uit jeugdspelers vanuit onder 19 en spelers die bij de hoofdmacht (nog) weinig speelminuten krijgen.

In welke competitie Jong NAC instroomt, moet later blijken. De club laat dit onder andere afhangen van plannen rondom deelname van beloftenteams in de voetbalpiramide of andere competitieopzetten rondom beloften. Mocht voor volgend seizoen niets veranderen, dan begint Jong NAC in de Reservecompetitie voor beloftenploegen.

"Door de komst van het beloftenteam en de bekrachtiging van de samenwerking met Helmond Sport kunnen we onze talentvolle spelers een platform bieden met de juiste weerstand die past binnen hun persoonlijk ontwikkelingsplan", zegt technisch directeur Hans Smulders op de website van de Parel van het Zuiden. "Daarnaast kan Jong NAC ook fungeren als extra ondersteuning van het eerste elftal, waarin spelers die terugkomen van een blessure trainings- en wedstrijdritme op kunnen doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen