Australië en Van Marwijk naar huis na nederlaag tegen Peru

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

26 juni 2018 – Australië is uitgeschakeld op het WK. De Socceroos verloren dinsdagmiddag met 0-2 van Peru, door een prachtige volley van Benfica-aanvaller André Carrillo en een treffer van Paolo Guerrero. Australië verlaat het toernooi met slechts één behaald punt. In de Groep van Australië en Peru plaatsten Frankrijk en Denemarken zich voor de volgende ronde. 

Australië en Van Marwijk naar huis na nederlaag tegen Peru

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De mannen van bondscoach Bert van Marwijk en assistent Mark van Bommel wisten vooraf dat zij voor een lastige opgave stonden. Australië had het bereiken van de achtste finale niet meer in eigen hand. De volgende ronde kon alleen bereikt worden bij een overwinning, terwijl groepsgenoot Denemarken moest verliezen.

Peru was al uitgeschakeld, maar kwam verrassend uit de startblokken. Benfica-speler Carrillo volleerde heerlijk raak in de verre hoek uit een voorzet van Guerrero. In de tweede helft besliste de sterk spelende spits Guerrero zelf de wedstrijd, door een afgeslagen bal uit een lastige hoek knap in de hoek te plaatsen.

Bij Australië begon Tomi Juric in de spits - twee jaar geleden nog speler van Roda JC - en niet  cultheld Tim Cahill, die door het Australische volk massaal verzocht werd speeltijd te krijgen. Ook met Juric in de punt van de aanval kon Australië voorin geen potten breken.

Kansen waren er wel degelijk voor de Australiërs, voor onder meer aanvaller Mathew Leckie, die voor een open doel zijn voet niet tegen een lage voorzet wist te werken. En in de slotfase voor Aziz Behic, die de ingevallen Tim Cahill kon bedienen, zonder tegenstanders in de buurt, maar de Australiërs lieten ook deze kans liggen.

Win zes keer je inzet als ook Nigeria wint van Argentinië!

Opstellingen en beoordelingen*

Australië: Mathew Ryan 4; Joshua Risdon 6, Trent Sainsbury 5, Mark Milligan 4, Aziz Behic 5.5; Mathew Leckie 6, Mile Jedinak 5.5, Aaron Mooy 4.5, Robbie Kruse 4.5 (58. Daniel Arzani 6); Tom Rogic 6 (Jackson Irvine -), Tomi Juric 4 (53. Tim Cahill 5).

Peru: Pedro Gallese 6; Luis Advincula, Christian Ramos 6.5, Anderson Santamaria 7, Miguel Trauco 5; Renato Tapia 5.5 (63. Christopher Hurtado 6), Yoshimar Yotun 5 (46. Pedro Aquino 6), André Carrillo 6 (79. Wilder Cartagena -), Christian Cueva 6; Edison Flores 5, Paolo Guerrero 7.

Man of the Match: Paolo Guerrero

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd