Prachtgoal in extra tijd beslist troostfinale Copa América

10 juli 2021, 10:15   Bijgewerkt: 5 december 2023, 00:05
Foto: © ProShots

Colombia heeft zich vannacht gekroond tot de nummer drie van deze editie van de Copa América. In een razendspannende troostfinale tegen Peru trok het land in extremis de overwinning naar zich toe. Een goal van FC Porto-vleugelspeler Luis Diaz bepaalde de eindstand op 3-2. 

Dat beide landen 'slechts' in de troostfinale stonden, was geen schande te noemen. Colombia verloor in de halve finale pas na penalty's van favoriet Argentinië en Peru trok aan het kortste eind tegen Brazilië. Het leverde een leuke wedstrijd om de derde plek op, waarin middenvelder Yoshimar Yotun bij rust namens Peru voor het enige doelpunt van de wedstrijd had gezorgd. Voormalig Eredivisie-speler Renato Tapia had de strijd halverwege de eerste helft al moeten staken wegens een blessure.

Wie wel nog op het veld stond was Sergio Peña, afgelopen seizoen spelmaker bij FC Emmen. De Peruviaan verhoogde de amusementswaarde van de wedstrijd met enkele fraaie hoogstandjes, al kon hij zijn land daarmee niet aan doelpunten helpen. Het was namelijk Colombia dat na rust op voorsprong kwam, door doelpunten van Juan Cuadrado en Luis Diaz. 

Na negentig minuten leek de wedstrijd nog niet beslist, omdat Gianluca Lapadula in de 82e minuut van dichtbij de gelijkmaker had binnengekopt. Colombia trok de wedstrijd laat in blessuretijd echter toch naar zich toe. Luis Diaz kroonde zich tot man van de wedstrijd door met een prachtig afstandsschot zijn tweede van de avond - en belangrijker: de winnende treffer - binnen te schieten. 

Zo eindigde Colombia als nummer drie van deze editie van de Copa América. Wie de nummers één en twee worden, zal vannacht om 2.00 uur (Nederlandse tijd) beslist worden. Dan staat de heerlijke kraker tussen Argentinië en Brazilië op het programma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen