Situatieschets Groep H: drie landen, slechts twee tickets

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

28 juni 2018 – Een spannende, laatste speelronde staat op het programma in Groep H. Drie landen strijden om twee tickets voor de achtste finales. Japan, Senegal en Colombia hopen bij de eerste twee te eindigen. Het vierde land, Polen, is al uitgeschakeld, maar zou zomaar een cruciale rol kunnen spelen.

Situatieschets Groep H: drie landen, slechts twee tickets

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De huidige stand:
1. Japan 2 - 4p (+4, -3) +1
2. Senegal 2 - 4p (+4, -3) +1
3. Colombia 2 - 3p (+4, -2) +2
4. Polen 2 - 0p (+1, -5) -4

Zo bepaalt de FIFA de rangschikking:
1. Aantal punten
2. Doelsaldo
3. Gemaakte doelpunten
4. Onderling resultaat (1. aantal punten 2. doelsaldo 3. aantal gescoorde doelpunten)
5. Gele en rode kaarten: voor een gele kaart krijgt een team één minpunt, voor iedere rode kaart staat 5 minpunten. De ploeg met de minste minpunten krijgt voorrang.
6. Loting

1. Japan: 4 punten, doelsaldo +1
Japan heeft de beste papieren om één van de twee tickets voor de achtste finale te veroveren. Niet alleen omdat de Aziaten na twee speelrondes bovenaan staan, maar ook omdat zij het opnemen tegen het al uitgeschakelde Polen. Het team van bondscoach Akira Nishino kan gerust een van de verrassingen van het WK worden genoemd. Japan versloeg in het eerste groepsduel Colombia met 2-1 en Senegal werd knap op een gelijkspel gehouden (2-2). Zelfs een nederlaag tegen Polen hoeft de Japanners niet fataal te zijn.

2. Senegal: 4 punten, doelsaldo +1
De klus had afgelopen zondag geklaard kunnen worden, maar Senegal slaagde er niet in om Japan te verslaan. Door het 2-2 gelijkspel tegen de Aziaten, zal het Afrikaanse team alle zeilen moeten bijzetten om de achtste finale te bereiken. In Colombia treft Senegal niet alleen een geduchte tegenstander, maar ook de grootste concurrent. Voor de Senegalezen volstaat een gelijkspel om bij de eerste twee van de groep te eindigen. Zelfs een nederlaag hoeft geen uitschakeling te betekenen, al hebben de Afrikanen dan wel de hulp van Polen nodig.

Colombia: 3 punten, doelsaldo +2
Het WK had niet slechter kunnen beginnen voor Colombia. Toen het duel met Japan slechts een paar minuten oud was, kreeg Carlos Sánchez een rode kaart en de Japanners een strafschop. Hoewel Colombia op gelijke hoogte kwam en lang standhield, ging het duel met 1-2 verloren. De Colombianen hebben plaatsing voor de achtste finales na het gewonnen duel met Polen (3-0) echter nog in eigen handen. Om niet afhankelijk te zijn van het resultaat bij Japan – Polen, zal Colombia Senegal moeten verslaan.

4. Polen: 0 punten, doelsaldo -4
Het WK zit er voor Polen bijna op. De Europeanen vielen in de eerste twee wedstrijden zwaar tegen en hebben geen kans meer om de laatste zestien te bereiken. Het openingsduel met Senegal (1-2) ging verloren en ook Colombia (0-3) bleek een maatje te groot voor de Polen. Om het WK nog een beetje glans te geven, krijgt Polen tegen Japan kans op eerherstel. Al is de derde plaats ook uitzicht: niet alleen een achterstand van drie punten, maar ook nog eens een verschil in doelsaldo van zes goals moet worden hersteld. 

Programma (16.00 uur)
Japan – Polen
Senegal – Colombia

Verdien 5x je inzet als Senegal wint van Colombia!

  • USA - Nederland, actie Adv

    Scoort Nederland tegen Argentinië? Win €50 bij een inzet van €1 via Jacks.nl.

    Jacks pakt vrijdag wederom uit met een WK-actie. Ditmaal hoeft Nederland niet eens te winnen maar is één euro op 'Nederland scoort' voldoende om vrijdag misschien vijftig euro rijker te zijn.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd