Zes Nederlanders genomineerd voor de Golden Boy-award

1 juli 2018, 21:41

De Italiaanse sportkrant Tuttosport heeft de kandidaten voor de jaarlijkse Golden Boy-award zondag bekendgemaakt. Op de lijst van liefst honderd genomineerden staan zes Nederlanders, onder wie Ajacied Matthijs de Ligt vermoedelijk de grootste kanshebber is.

Justin Bijlow (Feyenoord), Timothy Fosu-Mensah (Manchester United), Javairo Dilrosun (Hertha BSC), Justin Kluivert (AS Roma) en Teun Koopmeiners (AZ) zijn de andere Nederlanders die op de lijst van de honderd grote talenten staan. Kylian Mbappé is de grootste kanshebber: de PSG-aanvaller maakt op dit wereldkampioenschap weer furore om de prijs van talenten onder de 21 jaar te winnen. Vorig jaar won hij de prijs namelijk ook al.

Rafael van der Vaart is de enige Nederlander die de award ooit won. Dat was ook het eerste jaar dat de award werd georganiseerd. Ook de in het afgelopen seizoen in de Eredivisie actieve Ismail Azzaoui (Willem II), Ritsu Doan (FC Groningen), Manu García (NAC Breda), Mauro Júnior (PSV) en Martin Ødegaard (SC Heerenveen) zijn kanshebbers.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen