Ook VAR Makkelie krijgt een bijrol tijdens de WK-finale

13 juli 2018, 08:29

Nadat Björn Kuipers in de WK-finale al genoegen moest nemen met een rol als vierde official, heeft ook Danny Makkelie een teleurstelling te verwerken gekregen. De alom geroemde video-scheidsrechter treedt zondagmiddag op als de derde assistent van de Italiaanse videoscheidsrechter Massimiliano Irrati tijdens de WK-finale.

Mauro Vigliano en Carlos Astroza zijn eerste en tweede asisstent van de Italiaan. Verder is de Nederlandse Erwin Zeinstra reserve-grensrechter tijdens het duel. In de kleine finale is er geen Nederlandse inbreng: Mark Geiger is video-ref, gesteund door Bastian Dankert, Joe Fletcher en Paolo Valeri. De Iraniër Alireza Faghani heeft de leiding over het duel tussen België en Engeland. De Argentijn Néstor Pitana heeft de leiding over Frankrijk-Kroatië.

De aanstelling zal toch een kleine teleurstelling zijn geweest. Makkelie kreeg namelijk veel complimenten over zijn optredens als VAR, onder meer voor zijn ingrijpen tijdens Brazilië - Costa Rica - en kreeg veel aanwijzingen. Voor de WK-finale krijgt hij dus slechts een rol als assistent van de VAR.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen