Wiegman maakt weer kans op 'Wereldcoach van het jaar'

24 juli 2018, 13:24

Sarina Wiegman heeft de kans om haar titel 'Wereldcoach van het Jaar' te prolongeren. De bondscoach van het Nederlands vrouwenteam behoort net als vorig seizoen tot een van de tien genomineerden in de categorie The Best FIFA Women's Coach. Vorig seizoen ging ze na de EK-winst in eigen land uiteindelijk met die prijs aan de haal.

Destijds kon ze overigens niet bij de uitreiking aanwezig zijn, maar werd ze door de journalisten, fans, bondscoaches en aanvoerders van de nationale teams gekozen tot de allerbeste coach. Een vakjury maakt de voorselectie en die besloot Wiegman – die met haar ploeg negen van de elf interlands het afgelopen kalenderjaar wist te winnen – wederom te nomineren.

Emma Hayes (Chelsea), Stephan Lerch (VfL Wolfsburg), Mark Parsons (Portland Thorns), Reynald Pedros (Olympique Lyon), Alen Stajcic (Australië), Asaka Takakura (Japan), Vadao (Brazilië), Jorge Vilda (Spanje) en Martina Voss-Tecklenburg (Zwitserland) zijn de concurrenten. Op 24 september, als Oranje het cruciale duel in en tegen achtervolger Noorwegen al heeft gespeeld, wordt de winnaar gekozen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen