De Jong wil de jonge spelers van PSV helpen in hun ontwikkeling

25 juli 2018, 17:35

Luuk de Jong geniet van het feit dat er momenteel veel jonge PSV'ers doorbreken in de voorbereiding van de Eindhovenaren. Onder andere Donyell Malen en Cody Gakpo maken een uitstekende indruk bij de ploeg van Mark van Bommel. De aanvalsleider van PSV wil graag een van de voorbeelden zijn voor de jeugdige spelers.

"Ik kan alleen maar positief zijn over hen. Alle jongens hebben helemaal zelf een plek in het eerste afgedwongen. Aan hen de taak om beter te worden en een vaste plek in het eerste te krijgen", vertelt De Jong tegenover ELF Voetbal. De spits wil ze daarbij helpen, als dat nodig is. "Ik denk dat PSV het als mijn rol binnen het team ziet om die jongens aan te sturen. Ik moet mijn ervaring overbrengen aan de jongens. Veel bezig zijn met hen, binnen en buiten het veld. Ik hoop ze steeds beter te maken." 

Dat was een van de redenen voor De Jong om bij te tekenen, maar ook om zelfzich weer te ontwikkelen. "Ik ben nog maar 27 en probeer elke dag beter te worden. Er zit nog genoeg rek in mezelf en dat vind ik ook wel fijn", aldus de ambitieuze aanvaller. "Ook terugkomen bij het Nederlands elftal - en daar belangrijk worden – is een doel. En ik heb de beker nog niet gewonnen. Er valt nog genoeg te winnen, dus."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen