Buffon niet zeker van basisplek: "Maak zondag mijn beslissing"

11 augustus 2018, 10:46   Bijgewerkt: 11 augustus 2018, 11:31

De Italiaanse doelman Gianluigi Buffon verruilde afgelopen zomer Juventus voor Paris Saint-Germain. Of hij daar de eerste keeper wordt, is nog even afwachten voor de ervaren doelverdediger (40). PSG-coach Thomas Tuchel liet op de persconferentie weinig los.

Zondag begint PSG de Ligue 1 met een wedstrijd tegen Caen. In de weken daarvoor draaide de Parijzenaren met veel succes warm voor het nieuwe seizoen. De eerste prijs is ook al binnen, want AS Monaco werd in de strijd om de Super Cup met maar liefst 4-0 verslagen.

De nieuwe keeper Gianluigi Buffon stond toen onder de lat,  maar de 40-jarige Italiaan is niet zeker van een basisplaats. Tuchel gunt zichzelf nog even bedenktijd. "Ik maak zondag mijn beslissing." Hij prees wel de aanwezigheid van Gigi. "Hij is een echte professional, een legende. Ondanks zijn ervaring is hij erg bescheiden, hij heeft nu al een grote invloed op het elftal."

Qua doelmannen heeft de coach een luxeprobleem. Hij beschikt namelijk ook nog over Alphonse Aréola en de Duitser Kevin Trapp. Tuchel vindt het moeilijk om de eerste doelman te kiezen. "Elke keeper heeft de persoonlijkheid en kwaliteiten om mijn nummer 1 te zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen